Până la Hramul Orașului, 7 din cele 22 de troleibuze noi vor fi livrate la Bălți

Până la 22 mai, când va fi sărbătorit Hramul Orașului Bălți, 7 din cele 22 de troleibuze noi, achiziționate în baza unui împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), vor ajunge în municipiu.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, care a precizat că troleibuzele vor fi livrate la prețul contractual de 241.700 de euro, fără vreo plată suplimentară pe care au insistat unii consilieri municipali.

Anterior, fostul primar și actualul consilier municipal din partea Partidului Schimbării, Nicolai Grigorișin, a insistat asupra unei „prime” suplimentare de 20.000 de euro pentru fiecare troleibuz.

Petkov s-a opus categoric acestei scheme, numind-o „legalizarea unei mite”. De asemenea, el a precizat că nu va permite nicio plată în plus în detrimentul bălțenilor:

„Îi felicit pe bălțeni și pe toți cei care îmi împărtășesc poziția principială că nu intenționăm să plătim în plus 20 de mii de euro pentru fiecare troleibuz. Troleibuzele trebuie să vină în oraș la prețul contractual de 241.700 de euro, indiferent de cum au vrut unii consilieri municipali. Repet, noi avem alte necesități pentru care putem cheltui o jumătate de milion de euro pe care acei consilieri au vrut să o plătim în plus față de prețul contractului. Eu nu voi semna o astfel de hârtie, pentru că este în defavoarea orașului și este contrară intereselor orășenilor”, a explicat primarul.

De menționat că furnizorul s-a angajat să livreze toate cele 22 de troleibuze la Bălți până la 1 iulie anul curent.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter