Pentru tineri și pentru vârstnici – primarul Partidului Nostru la Băhrinești, Florești, lansează o serie de proiecte sociale și de infrastructură

La inițiativa lui Victor Covalenco, primarul ales din partea Partidului Nostru al satului Băhrinești, raionul Florești, a fost deschisă o cantină socială. Zilnic, cincizeci de persoane social vulnerabile din localitate beneficiază de prânz cald, iar sute de persoane au beneficiat de pachete alimentare. Produsele alimentare sunt oferite de Asociația Obștească „MB Charitable Fundation”, iar prepararea  bucatelor este asigurată de administrația publică locală.

Primarul Victor Covalenco a mulțumit Fundației de Caritate în persoana Anei Beilic pentru suportul acordat în deschiderea cantinei sociale.

El a menționat că sănătatea și securitatea alimentară a locuitorilor satului este una din prioritățile primăriei. Cu suportul Asociației Obștești „Casmed” s-a implementat proiectul de aprovizionare cu prânz cald a nevoiașilor, de care au beneficiat și refugiații. Suplimentar, 75 de persoane – localnici pensionari și persoane cu dizabilități – au primit a câte 200 de kilograme de cărbuni doar în acest an.

Din 2020, actualul primar a restabilit serviciul socio-medical la domiciliu, prin intermediul AO Casmed.  

Un alt obiectiv important este dezvoltarea infrastructurii. În primul mandat de primar al lui Victor Covalenco, la Băhrinești au fost reparate drumuri locale pe o lungime de 10 km și pavate aproape 800 de metri pătrați din preajma celor mai importante obiective. Totodată, la grădiniță a fost reparat acoperișul, iar cazangeria a fost dotată cu cazane noi pe gaz natural.

De asemenea, au fost instalate 4 stații de transport public, pavat segmentul de drum către gimnaziu și stația de oprire, pentru siguranța copiilor și pietonilor. Satul Băhrinești este iluminat la nivel de 100% – sistemul a fost complet reabilitat și modernizat. Totodată, a fost renovat gardul la cimitir, cu 384 de metri lungime. Cu ajutorul  unui agent economic, a persoanelor din diasporă și APL, a fot reabilitată o fântână din localitate. În cadrul Programului național de împădurire, în sat au fost plantate 40 de ha de pădure.

Pentru perspectiva imediată, în domeniul infrastructurii primarul își propune extinderea pavării de-a lungul drumului, dar și a teritoriului din preajma Gimnaziului și a grădiniței de copii.   

O altă sarcină este curățarea albiei râului pentru a evita inundațiile gospodăriilor casnice.

Primăria acordă suport pentru dezvoltarea culturii locale. Grupul de dans „Joc Strămoșesc Băhrinești”, conducător artistic Viorelia Proca, recent, a fost printre cele 3 colective care au ocupat locul I la Festivalul „Balul Iernii”. Recent,  au fost invitați la Televiziunea Publică „Moldova 1”. Activează Ansamblul folcloric cu titlul model „Busuioc din Băhrinești”, conducător artistic Daniel Pînzari. Ambele colective au dus faima localității peste hotarele raionului. APL a achitat vestimentația tuturor colectivelor artistice din localitate.

În sistemul educației, cu suportul primăriei, Gimnaziul „Eustafie Popescu” a câștigat proiectul „Laborator digital” în cadrul programului „EduTech Hub Fundation”. Cu ajutorul primăriei și al Consiliului raional, încăperea a fost reparată după cerințele coordonatorului din cadrul proiectului „EduTech Hub”. Astfel, la începutul lunii martie în cadrul instituției de învățământ va fi inaugurat laboratorul pentru lecții de informatică.

În satul Băhrinești s-a constituit Consiliul Tinerilor din localitate, care activează în incinta Bibliotecii publice.  

În perspectivă, autoritățile locale își propun să termoizoleze și să schimbe geamurile termopane la blocurile „B” și „C” și să acopere blocul „B” de la Grădinița de copii „Voinicel” din localitate, precum și să construiască un complex sportiv pentru care proiectul deja a fost elaborat.

„Dacă nu am fi realizat toate acestea, nu aș fi fost ales primar a doua oară. Oamenii au văzut rezultate și mi-au oferit un nou mandat de încredere. Promit și în continuare să lucrez pentru ei, să fiu deschis pentru orice propunere  din partea  cetățenilor, să avem grijă de fiecare familie și de fiecare persoană care locuiește în Băhrinești”, a conchis primarul Victor Covalenco.  

De menționat că Victor Covalenco de două ori consecutiv a fost ales primar al satului Băhrinești, raionul Florești, din partea Partidului Nostru.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter