La mulți ani, Partidul Nostru! Acum nouă ani, a fost înregistrat oficial Partidul Politic „Partidul Nostru”

Partidul politic „Partidul Nostru” celebrează astăzi 10 ani de activitate politică și 9 ani de la înregistrare. Cu acest prilej, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, s-a adresat cu un mesaj către membrii partidului, activiști și susținători:

„Astăzi este o zi foarte importantă pentru Partidul Nostru. Acum 9 ani Partidul Nostru a fost înregistrat oficial la Ministerul Justiției. Totodată, sărbătorim zece ani de activitate politică.  

În această perioadă, am fost vocea oamenilor, o forță de opoziție și un simbol al luptei pentru o Moldova dreaptă și prosperă. Am fost și suntem pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova. Nu i-am împărțit niciodată după culori politice sau limbă vorbită. Suntem fermi  în credința că singurul vector corect al politicii Partidului Nostru, pentru Republica Moldova este vectorul dezvoltării naționale.

Nimic nu ne-a putut învinge, nici măcar abuzurile și ilegalitățile. Am trecut prin zeci de dosare fabricate, unii colegi au stat pe nedrept prin pușcărie, în 2014 am fost scoși ilegal din alegerile parlamentare. Am trecut prin foarte multe și astăzi mulțumim cetățenilor că am fost și suntem susținuți și apreciați de ei.

Nu mi-a fost rușine să ies în fața cetățenilor, să recunosc erorile și să-mi cer scuze pentru ele.  Nu-mi este rușine și astăzi să îmi cer scuze de la cetățenii Republicii Moldova, inclusiv de la colegii de partid, pentru unele greșeli comise în cariera noastră politică. Vreau să mulțumesc tuturor celor care nu s-au vândut, nu au acceptat mișmașurile diferitelor partide și, în pofida situațiilor dificile din familii, ați decis să plece la muncă peste hotare, dar nu s-au vândut. Mulțumesc tuturor colegilor care au devenit membri ai Partidului Nostru în acea perioadă și celor care aderă acum, chiar și în ultimele zile.

Mă mândresc că Partidul Nostru este unicul partid, care, fiind reprezentat larg în multe orașe, în municipii, sate din Republica Moldova, niciodată nu a fost la guvernare și nu a existat sub alte denumiri, sub alte culori ca celelalte partide fie din Parlament, fie din opoziție. Avem zeci de partide, care își schimbă culorile de mai multe ori, dar Partidul Nostru este partidul pentru toți cetățenii Republicii Moldova

Astăzi, lucrăm la resetarea Partidului Nostru, inclusiv la redeschiderea sediilor în raioanele din țară, dat fiind numărul în creștere al cetățenilor din diferite localități care scriu cereri de aderare. Dăm start unei etape noi în drumul nostru comun. Sunt convins că vom reuși, așa cum sunt convins că Partidul Nostru nu va mai face greșeli și, cel mai important, nu vom dezamăgi cetățenii! Înțelegem perfect că pentru majoritatea cetățenilor suntem unica speranță.    

Așteptările cetățenilor sunt atât de mari, mai ales după toate care s-au întâmplat în ultimii trei ani de zile, că trebuie să muncim și mai mult – în calitate de reprezentanți ai autorităților publice locale, de activiști și coordonatori în țară, cei care vin masiv din diasporă. Sunteți așteptați toți! Veniți în familia Partidului Nostru, ca împreună să facem lucruri frumoase pentru Republica Moldova!”

De menționat că înregistrarea oficială a Partidului Nostru a avut loc pe 27 februarie 2015, după o perioadă lungă de luptă, de persecutări și intimidări, după o scoatere ilegală și abuzivă din alegeri. Această luptă s-a încheiat cu marșul de protest la Ministerul Justiției, pe 27 februarie 2015, când Partidul Nostru a obținut prima victorie – înregistrarea sa oficială ca partid politic.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter