Petru Țurca, candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al orașului Soroca: Știe să administreze companii – va putea administra cu succes orașul!

Petru Țurca are o biografie eminentă, în special în ceea ce privește cariera sa profesională. Absolvent al Universității Libere Internaționale din Moldova, specialitatea Drept Civil, licențiat în drept, Petru Țurca a acumulat în timp scurt o experiență managerială solidă.

 

A fost administrator principal al „Ecotehlider” SRL, director comercial al companiei AMG Kernel SRL, director adjunct al întreprinderii „Elevatorul Iargara” SA care face parte din Holdingul internațional „Trans Oil”, manager la „Agent Construct” SRL.

 

Timp de patru ani a fost consilier local în Consiliul orășenesc Soroca, activitate ce l-a ajutat nu doar să cunoască în detaliu problemele municipiului Soroca, dar și să seteze soluțiile pentru ele, soluții inteligente pe care le aplică cu succes în administrarea unor afaceri prospere.

 

Astfel, a decis să candideze pentru funcția de primar al orașului Soroca, iar Partidul Nostru și liderul acestuia, Renato Usatîi, i-a susținut decizia și îi va oferi tot suportul pentru ca să-și poată pune în valoare cunoștințele și experiența, în folosul sorocenilor.

 

„Am ajuns la etapa când doresc, pot și, chiar mai mult, trebuie să mă implic. În oraș există multe probleme nerezolvate pe parcursul mai multor ani. Eu știu ce am de făcut. Gestionarea lucrurilor în oraș e ca și administrarea unei companii mari, iar acest mecanism îl cunosc bine”, a relatat Petru Țurca.

 

Atunci când va ajunge primar al municipiului Soroca, în primul rând, va începe cu transportul, mediul de afaceri, educația și infrastructura.

 

Își propune înființarea Parcului urban de autobuze, precum și inițierea URGENTĂ a negocierilor cu donatori şi instituţii financiare pentru procurarea autobuzelor hibride moderne. Acest lucru va permite dezvoltarea ulterioară a rutelor existente și deschiderea unor rute noi în municipiu.

 

O altă problemă soluționarea căreia o așteaptă locuitorii din Soroca este  micșorarea tarifului la călătoria cu microbuzele de pe rutele urbane. Acest lucru este posibil, susține Țurca, odată cu micșorarea prețurilor la carburanți și, respectiv, recalcularea cheltuielilor rutelor particulare. Mai mult, în programul electoral al candidatului Partidului Nostru este stipulată expres propunerea către Consiliul orășenesc de a stabili un tarif diferențiat, mai mic pentru pensionari şi copiii până la vârsta de 14 ani.

 

„Orice localitate se poate dezvolta dacă se dezvoltă mediul de afaceri, iar agenții economici, la rândul lor, așteaptă condiții clare de activitate și o infrastructură adecvată. De aceea, ne propunem micșorarea taxei pentru amplasarea unității de comerț pentru întreprinderile mici. Antreprenorii trebuie să aibă suficiente mijloace în circulație ca să producă, să ofere servicii de calitate, să achite salarii și să investească în continuare în afacerile lor”, mai spune Petru Țurca.

 

În aceeași ordine de idei, se propune excluderea taxelor locale pentru primul an de activitate a întreprinderilor mici şi mijlocii. De asemenea, va fi acordată asistența consultativă necesară din partea Primăriei la inițierea şi dezvoltarea afacerilor noi. Totodată, Primăria trebuie să acorde mai multă asistență locuitorilor din oraș în rezolvarea problemelor funciare și cadastrale.

 

Trebuie să fie ordine și în procesul de determinare a spațiilor pentru amplasarea comerțului. Există potențial mare nevalorificat și în domeniul turismului, or Soroca este vestită ca fiind o destinație turistică importantă pe harta Moldovei, dar și pe itinerarul turistic european!

 

Infrastructura rutieră este următorul obiectiv din platforma electorală a Partidului Nostru și a candidatului formațiunii politice, Petru Țurca, pentru orașul Soroca.  Este vorba de amenajarea locurilor autorizate pentru parcare; marcarea rutieră şi permiterea parcării auto pe piaţa din faţa primăriei Soroca. Totodată, este nevoie de un plan de extindere a străzilor şi trotuarelor din oraş, fluidizarea traficului rutier în orele de vârf.

 

Totuși, cele mai arzătoare probleme țin de serviciile comunale prestate locuitorilor orașului Soroca și prețul acestora. Petru Țurca își propune identificarea unor soluții reale pentru micșorarea tarifului la apă și construcția sistemului de canalizare în tot orașul Soroca.

 

Pentru creșterea confortului locuitorilor din oraș, este nevoie și de amenajarea curților între blocurile multietajate de comun acord cu locatarii, atragerea investitorilor pentru gestionarea deșeurilor și, prin urmare, micșorarea costului pentru populație.

 

„Ce-și doresc oamenii în oraș? Să aibă o infrastructură modernă și toate obiectivele sociale și economice necesare la îndemână: grădiniță, școală, magazin, farmacie… O problemă mare este insuficiența locurilor în grădinițe pentru copii.  Eu cred că noi trebuie să creăm nu doar un număr suficient de locuri în grădinițe pentru familiile care le solicită astăzi, dar și o rezervă pentru viitor. Un alt lucru important este calitatea alimentației copiilor în grădinițe”, consideră Petru Țurcă.

 

Pentru tineri, el își propune Crearea centrelor sportive, muzicale și de creație și organizarea discotecilor în incinta Casei de Cultură, iar securitatea și ordinea să fie asigurată de angajații Inspectoratului Național al Poliției.

 

Și, desigur, un loc aparte în platforma preelectorală a lui Petru Țurca îl ocupă  atragerea fondurilor pentru renovarea totală a cheiului râului Nistru și amenajarea plajelor orășenești. Orașul Soroca este o perlă pe harta Moldovei, ea trebuie îngrijită cu inteligență și cu dragoste, ne-a împărtășit candidatul Partidului Nostru.

 

În acest an, pe 7 iuie, Petru Țurca a împlinit 41 de ani. Împreună cu soția Tatiana educă doi copii. A creat o familie trainică, s-a realizat în plan profesional, își dorește să contribuie la o viață mai bună pentru oamenii din jur, pentru orașul său natal.

ECHIPA LUI PETRU ȚURCA LA SOROCA

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter