Primarul de Drochia trage semnal de alarmă: Tineretul pleacă masiv din administrația publică locală, salariile trebuie majorate!  

În autoritățile publice locale din țară s-a creat o situație catastrofală din cauza salariilor mici ale specialiștilor și plecării masive a tinerilor. Primarul orașului Drochia, vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Nina Cereteu, spune că îi vine greu să îi privească în ochi pe colegi după ce conducătorilor le-au fost majorate salariile, iar ale specialiștilor din APL rămân intacte de mai mulți ani.  

„Eu, de exemplu, nu am foarte mare bucurie că am fost onorați cu faptul că ni s-au majorat salariile la conducere – primar, viceprimar, secretarul consiliului. Eu nu lucrez singură. Am o echipă în spate care muncește ca să se realizeze toată strategia pe care o are primăria. Cu ce ochi să mă uit eu la ei când la ei salariile au rămas practic intacte?!”, a spus Nina Cereteu într-un interviu.

În opinia sa, salariile specialiștilor din cadrul primăriilor și consiliilor, cum ar fi juriști, contabili, specialiști funciari, arhitecți, specialiști în scrierea proiectelor – trebuie majorate cu cel puțin 50%, pentru a opri exodul lor din APL.

Primarul spune că sunt și soluții, însă autoritățile centrale nu vor să le audă.    

„CALM-ul de fiecare dată când vine cu o problemă, vine și cu soluții pe termen scurt, mediu, lung. Noi le propuneam soluții, dar nu am fost auziți. Ni se spune că nu sunt resurse financiare. Mă tem că, atunci când o să se găsească resurse financiare, nu vor mai avea cui să le ofere”, a declarat Nina Cereteu.

Primarul și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că Ministerul Finanțelor găsește bani pentru a indexa salariile procurorilor, pentru a majora salariile judecătorilor, dar nu găsește și pentru specialiștii din autoritățile locale. Or, anume ei sunt preocupați zilnic de soluționarea problemelor oamenilor din orașe și sate:  

„Oamenii vor să fie rezolvate problemele lor astăzi, aici și acum, să aibă condiții decente de trai, să aibă acces la servicii de calitate și să trăiască într-o localitate amenajată frumos, iluminat[ și cu toate condițiile atractive pentru ei”.    

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter