Cereteu: Ne-am propus să construim un parc fotovoltaic pentru a reduce cheltuielile la Apă-Canal. Tariful pentru consumatori s-ar putea micșora semnificativ 

Pentru a reduce cheltuielile la energia electrică consumată de Întreprinderea Municipală „Apă-Canal”, Primăria orașului Drochia și-a propus să construiască  un parc pe baterii solare care va aproviziona stația de epurare a apei și alte întreprinderi cu energie electrică la costuri mai mici. Realizarea proiectului va contribui la reducerea semnificativă a tarifelor la apă și canalizare pentru consumatorii finali. Despre aceasta a vorbit primarul orașului Drochia, Nina Cereteu, într-un interviu pentru „Observatorul de Nord”. 

„Vrem să construim un parc pe baterii solare în jurul stației de epurare din orașul Drochia, care ne-ar ajuta să asigurăm cheltuielile de energie electrică la mai multe instituții, printr-un singur parc. Prioritatea zero este să asigurăm consumul de energie electrică pentru ÎM „Apă-Canal Drochia”. Asta ar ajuta semnificativ la tarif”, a declarat Cereteu.

Potrivit primarului, la moment costurile pentru energia electrică pentru „Apă-Canal Drochia” sunt foarte mari, inclusiv din cauza că întreprinderea a fost dotată cu mult echipament care consumă energie.

„Prioritatea noastră este să ajutăm Întreprinderea Municipală să-și reducă costurile pentru energia electrică, reducând în acest fel tariful la apă și la canalizare”, a spus Nina Cereteu. 

Pentru realizarea proiectului, Primăria intenționează să atragă resurse investiționale. Calculele respective au fost deja făcute și urmează prezentarea proiectului:  

„Aplicăm la toate proiectele posibile. Nu a trecut pe lângă noi nicio inițiativă și niciun apel de proiect la care Primăria Drochia să nu aplice. Avem multe proiecte pe care le-am câștigat. Și în continuare vom fi peste tot unde este posibil”. 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter