Primarul municipiului Bălți Alexandr Petkov acuză Guvernul de crearea unui colaps de transport în oraș

Edilul de Bălți a anunțat că Guvernul insistă să lanseze reparația a trei poduri fără a asigura căi de ocolire. Din această cauză traficul rutier de tranzit, inclusiv transportul de mare tonaj, va intra în oraș. 

„Se preconizează reparația a două poduri, cum a spus Guvernul, deși de fapt sunt trei. Întotdeauna am insistat că reparația acestor poduri trebuie să presupună  proiectarea și executarea căilor de ocolire provizorii, astfel ca lucrările de construcție să nu afecteze orașul propriu-zis și producătorii din jur”, a spus Petkov într-un live.

El a precizat că, deși au avut acordul verbal al autorităților centrale, în cele din urmă propunerile autorităților locale din Bălți nu au fost luate în seamă.

Primarul municipiului Bălți a prezentat o scrisoare din partea Administrației de Stat a Drumurilor. Autorii acesteia justifică începerea reconstrucției podurilor fără a asigura căi de acces prin faptul că primarul chipurile nu a refuzat, condiționând începerea lucrărilor doar prin construcția căilor de ocolire.

Mai mult, potrivit primarului, niciunul din agenții economici mari din Bălți nu au fost consultați, iar ei vor fi cei care vor fi afectați de lipsa căilor de transport alternative.  

Alexandr Petkov a întrebat, în context, de ce în toată țara pot fi făcute căi de ocolire pe timp de reparație, dar la Bălți nu? El mai spune că a oferit chiar și soluții, însă niciuna din ele nu a fost acceptată: 

„Am propus căi de acces peste calea ferată unde nu circulă trenurile. Peste cale ferată pe care o controlați voi, nu merge. Iar cei 100 de mii de oameni din oraș nu vă interesează. Asta este integrarea europeană? Așa procedați cu autoritățile publice locale?!”, se întreabă primarul municipiului Bălți.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter