Renato Usatîi a donat 129 de mii de lei pentru hrana personalului medical de la Spitalul Clinic Republican Bălți

Cadrele medicale care luptă cu noul coronavirus la spitalul raional Bălți, aflat în gestiunea Ministerului Sănătății, sunt în continuare asigurați cu hrană gratuit de patru ori pe zi. Primarul municipiului, Renato Usatîi, a alocat alte 129.000 de lei din propriile resurse pentru ca alimentația să nu fie întreruptă.

Edilul a postat pe pagina sa de Facebook bonul de plată, care confirmă acest lucru.

 

“Am achitat 129 de mii de lei pentru alimentația de patru ori pe zi a cadrelor medicale din Bălți, care tratează pacienți din tot nordul țării. Am inițiat această tradiție încă în luna martie. Îmi pare rău și le cer iertare medicilor din toată țara că nu pot face acest gest și pentru ei, pentru că lucrează zilnic cu mii de oameni, riscându-și propriile vieți…”, a scris Usatîi.

Amintim că la sfârșitul lunii martie, după o vizită la spitalul clinic Bălți, Renato Usatîi a oferit spitalului o mii de măști de protecție și a organizat mese gratuite pentru medici și personalul medical al secției de boli infecțioase pentru următoarele două luni. Mai mult, medicilor și personalului medical din localitățile din apropierea orașului Bălți le-a fost asigurat transport gratuit la locul de muncă, iar cei care s-au temut să meargă acasă, pentru a nu-și infecta familiile, au fost cazați la hotelul municipal, tot la indicația edilului.

 

Ulterior, primarul a asigurat spitalul cu măști chirurgicale, cantități mari de apă potabilă și miere de albini. De asemenea, liderul Partidului Nostru a oferit 350 de mii de lei Spitalului Clinic Bălți și 100.000 de lei, celui din Fălești, pentru remunerarea lucrătorilor medicali care tratează bolnavi de COVID-19.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter