Renato Usatîi curăță Bălțiul de publicitatea stradală. Locul panourilor și a billboard-urilor îl vor lua copacii

Primarul de Bălți, Renato Usatîi s-a apucat să curețe Bălțiul de publicitatea stradală. El a declarat că billboard-urile, panourile și afișajele de pe clădiri vor fi scoase. Edilul a vorbit despre aceasta în timpul unor consultări publice, care au avut loc la Primăria Bălți pentru aprobarea regulamentului privind publicitatea stradală. Renato Usatîi a criticat dur felul în care a ajuns să arate orașul din cauza abundenței de publicitate stradală. El afirmă că multe panouri au fost montate ilegal, sunt de diferite forme, conținut și dimensiuni, lucru care crează un aspect haotic și poluare vizuală. Prin urmare, primarul propune ca locul zecilor de prisme să-l ia copaci înalți, care vor îmbunătăți aspectul municipiului.

 

“Ceea ce avem noi acum în oraș este absolut oribil. Billboard-urile nu trebuie să mai existe și nici reclame de genul: “Mai ieftin ca la piață sau ca la second hand”. Propun să preluăm exemplul orașelor civilizate, pentru că “stâna” pe care o avem acum nu va mai fi. Sugerez ca în locul fiecărui billboard să sădim câte un copac, anume câte un copac, înalt de peste doi metri, nu tufari mici, așa cum fac autoritățile centrale, de pe achiziția cărora spală bani”, a declarat primarul, care a mai spus că este gata să discute orice propunere legată de acest subiect.

 

Renato Usatîi a subliniat că vrea să facă ordine în oraș și i-a îndemnat pe proprietarii de firme și companii să nu se opună acestui fapt, ci să manifeste înțelegere.

 

“Înțeleg că acum toți se confruntă cu dificultăți, dar sarcina noastră este să creăm un concept stilistic unic pentru publicitatea exterioară”, a punctat primarul de Bălți.

 

 

Primăria le va comunica în scris agenților economici despre refuzul de a prelungi contractul de arendă a terenurilor pe care sunt instalate prismele și le va propune demontarea individuală a acestora în decursul a 10 zile. Consultările publice pentru crearea unui concept stilistic unic al publicității exterioară au fost amânate. Până la o nouă întrunire, primarul a îndemnat consilierii municipali și cetățenii din municipiu să se alăture discuțiilor cu propuneri și idei.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter