Usatîi: Resetarea totală a țării este posibilă chiar și cu respectarea actualei decizii a Curții Constituționale

Resetarea totală a țării este posibilă chiar și cu respectarea actualei decizii a Curții Constituționale, care a stabilit că alegerile parlamentare și cele prezidențiale nu pot fi organizate în aceeași zi. O spune liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, într-o postare pe Facebook, în care scrie că Moldova poate fi eliberată de Dodon la scrutinul prezidențial ordinar. El afirmă că cel care se întâmplă să ocupe în continuare fotoliul de șef de stat trebuie să plece pentru că este un pseudo politic, total compromis ce se face vinovat pentru tot haosul în care a ajuns țara.

“Curtea Constituțională a Moldovei a decis că Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele șase luni de mandat a președintelui și că alegerile prezidențiale și parlamentare nu pot fi organizate simultan. Nu voi comenta decizia Curții Constituționale, dar nu pot să nu-mi exprim regretul pentru faptul că eliberarea Moldovei de această putere vicioasă întârzie cu câteva luni”, scrie Usatîi.

 

El insistă că pentru a scoate țara din criza politică și socio-economică profundă în care a ajuns, este nevoie de înlocuirea puterii cu o clasă politică nouă, ceea ce poate fi făcut prin alegeri parlamentare și prezidențiale.

 

“Pentru dizolvarea acestui Parlament, cel mai rușinos și corupt din istoria țării, se pronunță toți politicienii și cetățenii țării. Am solicitat asta încă toamna trecută când a fost demis guvernul Sandu. Și cu toate că Igor Dodon a avut posibilitatea să acționeze în acest sens, el a preferat să tragă de timp până acum când acest lucru a devenit imposibil. Am spus mereu că alegerile prezidențiale și cele parlamentare trebuie să aibă loc în aceeași zi și cât mai repede posibil. Președintele marionetă trebuie înlocuit cu un om care va servi intereselor Moldovei și cetățenilor ei, cu o persoană care va respecta legea și va cere asta de la toată lumea. Următorul pas trebuie să fie dizolvarea acestui circ jalnic cu denumirea de Parlament. Oamenii trebuie să obțină posibilitatea de a-l trimite la groapa de gunoi a istoriei, iar în loc să aleagă un organ legislativ lucrativ cu deputați onești și responsabili. Totuși, chiar dacă mai târziu decât ne-am fi dorit, oricum o să reușim să facem resetarea totală a sistemului politic al țării. Victoria oricum va fi de partea noastră, a tuturor cetățenilor țării”, se arată încrezător liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter