Renato Usatîi, către judecătorii care au eliberat astăzi un criminal din închisoare: ”Voi fi cel mai mare coșmar din viața voastră”

Curtea de Apel Bălți a trimis spre rejudecare în prima instanță dosarul lui Vitalie Tataru, carabinierul care anul trecut l-a împușcat mortal pe Simion Botnari, un tânăr din satul Elizaveta, municipiul Bălți. Mai mult decât atât, judecătorii au dispus eliberarea din detenție în 21 iulie a lui Tataru, condamnat la 17 ani de pușcărie. Despre aceasta a anunțat Renato Usatîi, marți, 6 iulie, într-o conferință de presă.

”Îmi este foarte greu să vorbesc despre acest dosar pentru că țin legătura cu părinții și rudele băiatului ucis, comunic cu ei și înțeleg perfect prin ce durere trece familia lui. L-am rugat pe unul dintre avocații noștri, Ion Cerga să se ocupe de acest dosar, pentru ca familia să nu cheltuie bani pentru apărare și tot de la Ion Cerga am aflat despre decizia judecătorilor Curții de Apel Bălți”, a spus Usatîi.
Potrivit lui, magistrații au decis eliberarea lui Tataru pe motivul expirării termenului în care putea fi ținut în detenție, în lipsa unei decizii de judecată. De fapt, subliniază Usatîi, aceștia au pus la cale o combinație.

„Drept justificare, completul de judecători a făcut referire la încălcări procedurale în prelungirea arestului. Tatăl băiatului mi-a spus că se pregătește eliberarea criminalului. Nu credeam atunci că cineva poate să meargă la așa o mizerie. Deja sunt convins că lui Vitalie Tataru cineva îi face drum liber pentru a părăsi țara”, a spus Usatîi.

El a mai adăugat că prin decizia lor, cei trei judecători ai Curții de Apel Bălți, numiți în funcție prin decret prezidențial de către Igor Dodon, și-au șters picioarele de familia victimei, de locuitorii satului Elizaveta, ai municipiului Bălți și de toți cetățenii țării.

Totodată, el a promis că va face tot posibilul pentru ca în țara noastră să fie creată structura similară mossad-ului israelian, pentru a-i captura pe toți cei care au comis astfel de ilegalități, dar și altele și încearcă să se ascundă de lege. Renato Usatîi a mai declarat că odată ce Blocul său va face parte din puterea legislativă și cea executivă, toți judecătorii vor trece printr-o lustrație dură, pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete în justiția moldovenească.

”Totodată, fac un apel la judecătorii Scutelnic Gheorghe, din completul de azi, Pușcaș Viorel și Morari Oleg. Văd că unul e numit în 2014, prin decret prezidențial, altul – în 2015. Altul e proaspăt numit de Dodon în 2019. Cum vă numea Dodon, care-și bătea joc de mine, de activiști civici și alți politicieni din țară și vă dădea mandat de judecător pe viață, astăzi vreau să să vă spun ”stimați” judecători, pentru așa mizerie, eu voi deveni cel mai mare coșmar din viața voastră”, a subliniat el și a adăugat: ”Astăzi ați dat un motiv să facem cu voi tot ce va dori poporul Republicii Moldova. O să fiți băgați la dubă, confiscată averea, inclusiv a rudelor ca să nu puteți spune că nu-i a voastră. O să întoarceți acestei țări totul, până la ultimul bănuț. Puteți să-mi luați cuvintele cum vreți, dar repet, pentru oamenii de rând voi fi de cea mai mare cumsecădenie, iar pentru voi, cel mai mare coșmar.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter