Renato Usatîi, la Vulcănești: ”O să majorăm numărul angajaților din domeniul protecției sociale și o să dublăm salariul acestora!”

Protecția socială sau mai exact carențele din acest domeniu este una dintre problemele sonorizate de cetățeni la aproape fiecare întâlnire cu liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI”. Subiectul a fost discutat și la întrevederea de la Vulcănești. Oamenii de acolo s-au arătat nedumeriți de decizia autorităților de a reduce numărul acestor angajați, în condițiile în care ei sunt și așa puțini, iar situația din țară arată o cifră mare a celor care au nevoie de suportul statului. Renato Usatîi le-a spus oamenilor că problema poate fi soluționată, iar pentru asta are nevoie de doar șase luni ca să revizuiască bugetul de stat, acțiune în urma căreia se vor găsi resursele necesare.

„Situația din Moldova privind protecția socială este de-a dreptul deplorabilă, oamenii au fost uitați, iar haosul a cuprins întreg sistemul. Programul nostru a fost scris de specialiști, inclusiv de la protecția socială. Ei înțeleg perfect nevoile persoanelor cu dizabilități, ale tinerelor mame sau pe cele ale lichidatorilor avariei de la Cernobîl. De exemplu, este absolut inacceptabil să forțezi o persoană să aleagă între o pensie pentru limită de vârstă și o pensie de invaliditate, pentru că normal este să le primească pe ambele. Statul trebuie să le asigure tinerelor mame o bonă sau o compensație pentru plata ei, dacă țara are nevoie de această mamă ca specialist”, a subliniat Renato Usatîi.

El a adăugat că echipa sa va revizui legislația muncii pentru a obliga agențiile guvernamentale și agenții economici să-și facă birourile accesibile pentru persoanele cu dizabilități prin dotarea lor cu rampe, ascensoare, toalete adaptate și plăci tactile. „În majoritatea cazurilor, aceste prevederi sunt ignorate sau implementate parțial și formal. Iar angajatorii ar trebui încurajați prin diferite beneficii să încheie contracte cu pensionari și persoane cu dizabilități care vor să muncească”, a subliniat liderul formațiunii politice.

„De asemenea, vom majora de cel puțin de două ori salariile asistenților sociali și numărul acestora, astfel încât să existe cel minimum doi asistenți sociali în fiecare localitate a țării, dintre care unul să fie responsabil de copiii aflați în situații dificile”, a adăugat Usatîi.

El a dat asigurări că revizuirea bugetului, pe care intenționează să o facă după alegeri, va scoate la iveală toate schemele în care s-au dus banii.

or. Vulcănești


, a conchis Renato Usatîi.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter