Renato Usatîi, despre învestirea Guvernului Recean: PAS și Maia Sandu au ratat o mare ocazie de a face în sfârșit ceva bun

PAS și Maia Sandu au ratat o mare ocazie de a face în sfârșit ceva bun. Așa a comentat președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, învestirea Guvernului Recean.

„Trebuiau să vină cu o schimbare adevărată și eficientă a Guvernului care să propună acum, imediat, un program bazat pe nevoile oamenilor. Această remaniere trebuia să fie ca o gură de oxigen pentru toți cetățenii din țara noastră. Acest moment trebuia să redea o speranță oamenilor, să nu fie încă o mare dezamăgire. Dar noul Guvern este doar o mișcare de PR – au schimbat premierul, dar au menținut majoritatea miniștrilor”, a declarat Renato Usatîi.

În conext  el a amintit că a vorbit și anterior despre „filtrele” PAS-ului. În opinia sa, Dorin Recean a fost ales anume   după ce a trecut prin toate „filtrele” pe care le-a inventat PAS-ul, iar aceasta este cea mai bună dovadă că partidul aflat la guvernare nu mai are oameni în echipă.

Totodată, politicianul a menționat faptul că remanierile s-au făcut în lipsa consultărilor, prin mimarea transparenței, având în spate tensiunile și luptele interne, supărările și frustrările membrilor PAS.

„Dacă aș fi fost în locul Maiei Sandu, aș fi ales să merg cu o abordare directă și asumată. În primul rând, aș fi cerut această remaniere mult mai devreme și aș fi făcut asta prin asumare a ceea ce nu a funcționat bine și aș fi spus cum va guverna noua echipă mai bine și cum va repara toate greșelile comise. Și aș fi început cu scuze aduse cetățenilor pentru doi ani ratați și pentru dezamăgirea creată de fostul Guvern”, a spus Renato Usatîi.

Referindu-se la programul nou de guvernare, președintele Partidului Nostru a spus că, în mare parte, acesta a fost preluat din vechiul program și nu conține lucruri serioase despre securitatea socială a cetățenilor, despre cum vor fi sprijiniți să depășească această perioadă de criză nemaipomenită.

În context, Renato Usatîi a anunțat că Partidul Nostru lucrează la un program de alternativă de guvernare.

„Avem oameni cu potențial mare, cu experiență deosebită, care pot face cu adevărat diferența. Cine este gata să participe la formarea rezervei noastre de cadre, este binevenit în echipa Partidului Nostru”, a declarat liderul formațiunii politice, subliniind că principalii aliați ai săi și ai Partidului Nostru sunt cetățenii.

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter