Renato Usatîi, despre cel mai mare jaf al cetățenilor: În timp ce clienții Moldovagaz achită peste 29 de lei pe metru cub de gaz, cinci companii îl vând la preț de 11-14 lei

În Republica Moldova există două piețe paralele ale gazelor naturale: una liberă, iar alta – reglementată de stat. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, într-o conferință de presă. Politicianul susține că unele firme cu licență de furnizare vând gaze chiar și unor consumatori casnici cu 11-14 lei per metru cub, în timp ce clienții Moldovagaz achită peste 29 de lei pe metru cub.

„Actualul Guvern este complice la cel mai mare jaf al cetățenilor noștri din istoria țării. Peste 70 de companii cumpără de anul trecut gaze de la companii private la prețuri cuprinse între 11 și 14 lei. Pe când noi, oamenii de rând, continuăm să cumpărăm gazul lui Spînu la prețul de 29 de lei”, a spus Renato Usatîi.

Politicianul afirmă că firmele respective cumpără gazul natural de la distribuitori care au dreptul de import, dar și de comercializare a gazelor naturale, iar în listă ar figura, inclusiv unul care ar fi controlat în prezent de compania Moldovagaz.

„Este obligația mea ca cetățean să ies acum și să povestesc cum am fost furați de miliarde de lei de către actuala conducere a țării. Nu ne fură cum Plahotniuc cu atacurile raider, ci ne fură frumos”, a declarat Usatîi.

Adițional, Renato Usatîi îl acuză pe premierul Dorin Recean de faptul că ar cunoaște despre companiile ce vând gazul natural cu un tarif mai mic, însă Guvernul nu întreprinde anumite măsuri în acest sens, astfel încât și persoanele fizice să beneficieze de un asemenea tarif redus. Politicanul a subliniat că tăcerea autorităților referitor la acest subiect este și ea o crimă.

Renato Usatîi a spus că urmează și alte dezvăluiri la acest subiect.

VIDEO

sursa:

newsmaker.md

realitatea.md

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter