Renato Usatîi, la Basarabeasca: ”O să reanimăm și o să electrificăm Calea Ferată a Moldovei”

Renato Usatîi, locuitorilor din Basarabeasca: ”O să ne asigurăm că angajații Căii Ferate își primesc salariile la timp”

În orașul Basarabeasca, unul dintre principalele noduri feroviale ale Moldovei, liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” și locuitorii de acolo au vorbit, în primul rând, despre problemele Căii Ferate a Moldovei, soluțiile pentru acestea și dezvoltarea întreprinderii. 

Primul și cel mai dureros subiect este, bineînțeles, salarizarea proastă și cu întârziere a angajaților. În acest sens, Renato Usatîi propune includerea feroviarilor în categoria bugetarilor, pentru ca oamenii să fie remunerați din bugetul de stat.

”Nu trebuie să mai existe intermediari pentru remunerarea angajaților CFM. De asemenea, voi controla personal procesul de modernizare a întreprinderii. Îmi asum negocierile cu Banca Mondială, care finanțează Calea Ferată din Ucraina, Azerbaidjan, Armenia și alte țări post-sovietice, pentru accesarea unui credit care să meargă la electrificarea Căii Ferate, reparația stațiilor”, a declarat politicianul. 

Răspunzând la întrebările primarului din Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, cu privire la măsurile de sprijinire a întreprinderilor mici și a autorităților locale, Renato Usatîi l-a asigurat că descentralizarea și reforma administrației publice locale sunt unele dintre prioritățile Blocului său electoral.

„Vom realiza reforma administrației publice locale, pentru ca toți primarii să se simtă protejați. Sunt singurul candidat la funcția de deputat care a semnat un acord cu CALM cu privire la intenția de a lichida consiliile raionale care șantajează primarii și distribuie bani în baza criteriilor politice. În ceea ce privește întreprinderile mici, am susținut întotdeauna și susțin în continuare dezvoltarea oamenilor noștri. Pentru a sprijini micii întreprinzători, vom deschide centre regionale de consultanță, care vor ajuta cetățenii să înțeleagă unde-și pot investi bani și cum să ia un împrumut fără să se îngloade în datorii”, a explicat Renato Usatîi.

El a adăugat că respectivele centre vor ajuta și moldovenii din diasporă să pornească o afacere profitabilă, acasă. O femeie revenită recent din Portugalia, pentru a putea vota, i-a cerut politicianului să facă tot posibilul pentru a readuce Moldova la viață. Ea a vorbit cu lacrimi în ochi despre cât de mult o doare să vadă că țara a degradat enorm.

„O să avem fabrici și uzine după ce o să reabilităm învățământul profesional tehnic. De asemenea, este necesară revizuirea tuturor bugetelor pentru a aduna banii folosiți irațional. Ca să aducem diaspora acasă, trebuie realizat un mare volum de muncă, pentru că oamenii se întorc numai dacă au un loc de muncă bine plătit”, a spus Renato Usatîi.

Oamenii din Basarabeasca, la fel ca și cei din alte localități, au vrut să știe când vor primi pensii și salarii care să le asigure traiul.

„Vreau în primul rând să fac o precizare cu referire la o declarație a mea, care a fost denaturată de unele mass-media. Acestea au scris că vreau să lipsesc pensionarii de unele alocații. Nu este deloc așa. Din contra. Toate alocațiile vor fi păstrate și incluse în pensie, pentru ca bieții bătrâni să nu stea zile întregi în rânduri interminabile și impuși că caute tot felul de acte ca să-și poată primi banii. În plus, vom schimba procedura de indexare a pensiilor, pentru ca aceasta să nu-și piardă puterea de cumpărare”, a explicat liderul formațiunii politice.

Renato Usatîi a mai spus că atunci când în țară nu există stăpân, haosul cuprinde toate domeniile. „Eu știu cum să pun lucrurile în ordine, am nevoie doar de un an pentru ca oamenii să vadă primele rezultate”, a conchis el.

or. Basarabeasca

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter