Renato Usatîi, la Cantemir: “Asigurarea orașelor cu apă și canalizare va face parte dintr-un proiect național”

 

În Moldova secolului 21, apa de calitate și canalizarea rămân proiecte greu de realizat în localitățile mici, pentru că presupune finanțare consistentă, care nu poate fi asigurată de bugetele locale. Despre aceasta, liderul Blocului electoral “RENATO USATÎI” a discutat la o întâlnire cu locuitorii orașului și raionului Cantemir. Renato Usatîi a spus că prelucrarea deșeurilor, dar și asigurarea satelor și orașelor cu apă și canalizare trebuie să constituie proiecte naționale, pentru că astfel de localități nu au posibilități financiare și nici capacitatea de a le realiza.

“Astfel de proiecte trebuie foarte bine gândite pentru a nu fi nevoiți să ne oprim la jumătate de drum și să spunem că nu mai avem finanțare. Echipa noastră poate face însă față unor astfel de obiective majore”, a subliniat Renato Usatîi, care a adăugat că același lucru este valabil și în cazul prelucrării deșeurilor.

“Moldova nici până acum nu are o uzină de prelucrare a deșeurilor. Aici, de asemenea, vorbim despre utilizarea unor tehnologii înalte, prin urmare, astfel de proiecte nu pot fi lăsate pe umerii primarilor. Bugetele administrațiilor publice locale nu le pot face față”, a adăugat Renato Usatîi.

El a subliniat că o sursă de finanțare a acestor idei ar fi banii din care acum se achită salariile grase ale sutelor de șefi din țară.
“Blocul electoral “RENATO USATÎI” o să lichideze consiliile raionale care distribuie banii în funcție de culoarea politică a primarului. Acest lucru ne va permite să economisim aproximativ 400 de milioane de lei pe an. Prin urmare, fiecare localitate va primit suplimentar între 7 și 8 milioane, pe care îi va cheltui pe diferite necesități”, a explicat Renato Usatîi și a subliniat în ce mod mai pot fi acumulați bani la bugetul de stat.

“Noi am putea înregistra în Moldova avioane. Dacă prețul oferit de noi va fi unul bun, atunci în locul înregistrării acestora în zona offshore, ar fi aleasă Moldova, iar asta înseamnă bani în plus”, a menționat liderul formațiunii politice.
Calculele echipei blocului arată posibilitatea colectării a peste 50 de milioane de euro, bani care pot fi folosiți pentru infrastructură, majorarea pensiilor și a salariilor.

„Și asta este doar una dintre oportunitățile pentru Moldova de a face bani. Avem și alte soluții care-i pot permite țării să pornească pe calea dezvoltării”, a conchis Renato Usatîi.

or. Cantemir

com. Baimaclia, raionul Cantemir

com. Ciobalaccia, raionul Cantemir

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter