Renato Usatîi, la Căușeni: ”90% din companiile de microcreditare se ocupă cu racketul, de aceea trebuie lichidate”

Una dintre problemele abordate tot mai des de către cetățeni la întâlnirile cu Renato Usatîi sunt organizațiile de microcreditare, care îngroapă oamenii în datorii. Subiectul a fost discutat și la întâlnirea liderului Blocului electoral ”RENATO USATÎI” cu locuitori ai orașului și raionului Căușeni. Politicianul a afirmat că doar câteva dintre aceste companii sunt de bună credință, dar 90% se ocupă cu racketul. 

”La majoritatea acestor organizații, un credit de 10 mii de lei se transformă într-o datorie de 150-200 de mii de lei. Știu despre un credit oferit cu 2.800% anual. Noi o să cerem lichidarea acestor organizații care au primit dreptul legal de a distruge oameni. Din păcate, regulamentul care le reglementează activitatea funcționează doar pe hârtie și este plin de breșe, lucru pe care unele dintre aceste organizații îl folosesc în scopurile lor meschine, ceea ce înseamnă că trebuie să intervenim în regim de urgență”, a subliniat Usatîi și a adăugat că ”Centrele de consultanță, pe care o să le creăm, vor oferi recomandări nu doar în domeniul afacerilor, dar și legate de creditare.”

 

”În astfel de centre de consultanță, vor activa angajați ai departamentelor de creditare ale Băncii Naționale sau ai băncilor comerciale, care deja s-au pensionat. Aceștia sunt cei mai indicați specialiști cu privire la împrumuturi și vor putea oferi consiliere competentă persoanelor care vor să ia credite”, a mai menționat Renato Usatîi. 

Un alt subiect dureros despre care au vorbit oamenii veniți la întâlnirea de la Căușeni este cel al traficului și consumului de droguri, care ia amploare în Moldova și este dirijat, inclusiv, de unii polițiști. 

”O să pornim o luptă dură împotriva consumului și traficului de droguri, ilegalitate în care sunt implicați și oameni cu epoleți. După gratii vor sta aceștia, dar și toți narcobaronii, puteți fi siguri”, le-a promis Renato Usatîi cetățenilor. 

Răspunzând la o întrebare legată de imunitatea deputaților, mai exact, de lipsirea aleșilor poporului de aceasta, Renato Usatîi spus că subiectul figurează în programa sa electorală încă din 2014, când a fost exclus ilegal din alegeri.

 

”Parlamentarii nu au de ce să se teamă, dacă muncesc în serviciul poporului”, a punctat el.

 

La discuția cu locuitorii orașului și raionului Căușeni a fost menționată și problema produselor de calitate proastă, dar și de calitate bună, dar care au un preț inaccesibil pentru oamenii de rând. Renato Usatîi a menționat aici importanța reanimării standardelor de calitate (GOST), controlate de stat, așa cum era pe vremuri.

 

”Avem haos în fiecare sector și mai avem sute de șefi cărora le convine ca situația să rămână neschimbată. De aceea, Moldova are nevoie de un om care să fie atât revizor cât și chirurg și care să facă ordine peste tot”, a spus în încheiere Renato Usatîi.

or.Căușeni

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter