Renato Usatîi la Edineț: Vom demola schemele de monopol, instituite în mai multe domenii pe vremea fostelor guvernări

Creșterea de la o zi la alta a prețurilor este una dintre problemele de care locuitorii raionului Edineț se preocupă în mod special. Subiectul a fost abordat de sătenii din Gordinești la întâlnirea pe care au avut-o sâmbătă, 12 iunie, cu liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI”. Politicianul le-a răspuns oamenilor că din prețurile exagerate se îmbogățesc monopoliștii, care pe vremea fostelor guvernări au instituit control asupra mai multor domenii. El a explicat cum vor fi demolate aceste scheme frauduloase și va fi reinstaurat controlul statului asupra calității produselor și serviciilor, dar și asupra metodologiei formării prețurilor”. Usatîi a adăugat că revizuirea privatizărilor și a contractelor de concesiune din ultimii 10 ani va permite eliminarea intermediarilor care parazitează pe spatele omului simplu. ”Înăsprirea pedepselor pentru corupție pe care ne-am angajat să o adoptăm îi va trimite după gratii pe cei care toți acești ani au favorizat monopolurile. Vom deschide piețe de stat pentru producătorii autohtoni, unde ei să-și vândă marfa fără intermediari. Din asta vor avea de câștigat toți, și producătorii, și consumatorii”, a menționat Renato Usatîi.

Locuitorii satului Ruseni s-au plâns de calitatea proastă a serviciilor din sistemul sanitar sau de indisponibilitatea acestora. Soluția lui Renato Usatîi pentru respectiva problemă este înființarea a 3 mari spitale regionale, bine dotate, oprirea exodului cadrelor medicale și crearea condițiilor pentru ca medicii plecați să revină acasă.

La Edineț oamenii s-au interesat nu doar de domeniul social și economic, ci și de politică. Întrebat cu cine va intra în coaliție în viitorul parlament, Renato Usatîi a spus: ”Ne vom așeza la aceeași masă doar cu forțele care împărtășesc și își asumă agenda noastră anticorupție și niciodată nu vom crea coaliții cu hoții miliardului și cu kuliokarii.”
La întâlniri a fost abordată și problema sondajelor false, fabricate la comandă. Politicianul le-a explicat oamenilor că acestea au menirea de a manipula și le-a adus un exemplu concret în acest sens, prin contrapunerea rezultatelor acestor așa-zise studii cu rezultatul pe care l-a înregistrat la alegerile prezidențiale de anul trecut.

”Sondajele mă creditau cu șanse de a acumula 3-4%, iar în realitate eu am obținut 17%.”
Primarul din satul Trinca i-a spus lui Renato Usatîi că el și consătenii săi vor să audă despre un plan de dezvoltare a țării și un plan de modernizare a economiei, pentru că așa se găsesc bani pentru pensii și salarii.

În replică, Renato Usatîi a spus că Blocul electoral ”RENATO USATÎI” are un astfel de plan, cu proiecte concrete pentru fiecare domeniu – economie, agricultură, învățământ, lupta cu corupția…

La Brătușeni, oamenii au întrebat care este poziția echipei Blocului electoral ”RENATO USATÎI” în ceea ce privește garantarea studiilor în limba rusă, relațiile cu țările vecine și cu Federația Rusă. Usatîi le-a spus că și-a petrecut o bună parte din viață în Rusia și își dorește ca Republica Moldova să aibă cele mai bune relații cu aceasta, la fel ca și cu țările vecine, Ucraina și România, fără însă ca noi să devenim vasalii cuiva. Usatîi le-a comunicat brătușenenilor că el personal a susținut prin donații școli cu predare în limba rusă din Fălești și Bălți și că pledează pentru ca reprezentanții tuturor etniilor să aibă acces la învățământ în limbile lor naționale. Chiar dacă niciunul din primarii din raionul Edineț nu este reprezentant al formațiunii conduse de Renato Usatîi, în ultimii ani acesta a donat din surse proprii 2 milioane 800 de mii de lei mai multor localități din raion.

or. Edineț

s. Ruseni, raionul Edineț

 

s. Gordinești, raionul Edineț

s. Trinca, raionul Edineț

 

com. Brătușeni, raionul Edineț

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter