Renato Usatîi, la Strășeni: Pentru a stimula natalitatea, statul le va oferi alocații decente părinților: 15 mii de lei la nașterea primului copil, 25 de mii la nașterea celui de-al doilea și 50 de mii pentru al treilea

 

Liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” a vizitat marți, 22 iunie, municipiul Strășeni. Printre problemele discutate la întâlnirea cu cetățenii s-a numărat și cea demografică. Renato Usatîi a declarat că pentru stimularea natalității, familiile demult ar fi trebuit să primească 15.000 de lei la nașterea primului copil, 25.000 de lei la al doilea și 50.000 la nașterea celui de-al treilea copil.

”Vedem că an de an, numărul copiilor care merg în clasa întâi sau a tinerilor care merg la facultate este tot mai mic. Niciun stat nu poate avea un viitor bun dacă are distrus sistemul de învățământ și sistemul de sănătate”, a spus Renato Usatîi.

Renato Usatîi a subliniat și anterior, în cadrul altei întâlniri cu cetățenii, că a vorbit despre ideea stimulării natalității prin acordarea de indemnizații încă în anul 2015, doar că nimeni nu a ținut cont de ea.

Natalitatea scăzută, cauzată de sărăcie, dar și migrația masivă sunt motivele din care numărul populației active nu-l depășește pe cel al persoanelor pensionate, ceea ce face ca plata pensiilor să fie pentru bugetul de stat o sarcină din ce în ce mai dificilă. Politicianul a promis că mărimea pensiilor ”speciale” va fi plafonată, ceea ce va permite majorarea pensiei minime până la 2500 de lei.

La întâlnirea cu strășenenii au fost discutate și problemele din justiție. Oamenii au spus că magistrații corupți și șantajabili trebuie excluși din sistem. Totodată, ei au vrut să știe cine va cădea sub incidența legii lustrației, pe care Renato Usatîi o vrea adoptată, în mod prioritar, în noul Parlament, pentru a curăța clasa politică și nu doar de slujitorii regimurilor lui Dodon și Plahotniuc.

”Toate persoanele implicate în acte de corupție nu vor mai avea dreptul să dețină funcții de demnitate publică pentru o perioadă de zece ani”, a afirmat politicianul și a adăugat că va pune capăt și traseismului politic, pentru ca Parlamentul să nu mai poată fi transformat în bordel politic, așa cum a fost în ultimii ani.

”O să adoptăm în Parlament legea care interzice traseismul politic. Aleșii care vor trece dintr-o fracțiune în alta vor rămâne fără mandatul de deputat. Dacă n-o să ne permită Constituția, înseamnă că avem un motiv în plus să adoptăm o nouă Lege Supremă a statului, așa cum s-a procedat în mai multe țări”, a subliniat Usatîi.

”Vrem ca la întocmirea noii Constituții să poată participa fiecare cetățean, pe o platformă online, pentru a nu mai auzi că legea nu prevede una sau alta sau că nu permite Constituția”, a mai adăugat el

or. Strășeni

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter