Renato Usatîi a sesizat Procuratura Generală și ANI-ul cu privire la apartamentul de lux din București al lui Cavcaliuc, imobil care nu figurează în declarațiile de avere și interese ale acestuia

 

Blocul electoral ”RENATO USATÎI” (BRU) a depus astăzi o sesizare la Procuratura Generală (PG), prin care cere crearea în România a unei comisii rogatorii, care să verifice deținerea de către Gheorghe Cavcaliuc a unui apartament în București. Imobilul, procurat în 2019, nu a fost indicat de către acesta în declarația de avere și interese, depusă la CEC pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021. Documentul trebuie să conțină însă date despre averile candidatului pentru ultimii doi ani, anteriori anului în care se desfășoară alegerile.

”Apartamentul e pe strada Aleea Teișani nr.273-288, bloc A 39, apartamentul 13, etajul 1. Am studiat declarațiile de avere anterioare, am așteptat să o depună și pe cea de candidat la funcția de deputat… (…)Am depus astăzi o sesizare pe numele procurorului general prin care cerem să fie formată o comisie rogatorie în România care să confirme că Cavcaliuc este nu doar proprietar al unui apartament de lux, într-un cartier rezidențial nu departe de Aeroportul Otopeni, dar și faptul că el are viza de reședință acolo cu pașaportul lui românesc. El a tăinuit acest bun”, a spus Renato Usatîi.

De asemenea, liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” i-a solicitat Procuraturii să verifice cum au ajuns în România banii pentru procurarea apartamentului de lux și care este proveniența banilor. Blocul electoral ”RENATO USATÎI” a depus o sesizare pentru verificarea declarației de avere și interese a lui Cavcaliuc și la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter