DOC/Agenția Națională de Administrare Fiscală din România confirmă că Gheorghe Cavcaliuc este proprietarul unui apartament în București

Postul de televiziune TV8 a intrat în posesia unui act de la Agenția Națională de Administrare Fiscală din România (ANAF) care confirmă că Gheorghe Cavcaliuc este proprietarul unui apartament în București. În documentul eliberat de autoritatea română figurează numele Cavcaliuc P Gheorghe, proprietarul unei locuințe cu o suprafață de 74.94 mp.

Astăzi, Renato Usatîi a anunțat într-un briefing de presă că Blocului electoral ”RENATO USATÎI” a depus o sesizare la Procuratura Generală (PG), prin care cere crearea în România a unei comisii rogatorii, care să verifice deținerea de către Gheorghe Cavcaliuc a unui apartament în București. Imobilul, procurat în 2019, nu a fost indicat de către acesta în declarația de avere și interese, depusă la CEC pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021. Documentul trebuie să conțină însă date despre averile candidatului pentru ultimii doi ani, anteriori anului în care se desfășoară alegerile.

 

”Apartamentul e pe strada Aleea Teișani nr.273-288, bloc A 39, apartamentul 13, etajul 1. Am studiat declarațiile de avere anterioare, am așteptat să o depună și pe cea de candidat la funcția de deputat… (…)Am depus astăzi o sesizare pe numele procurorului general prin care cerem să fie formată o comisie rogatorie în România care să confirme că Cavcaliuc este nu doar proprietar al unui apartament de lux, într-un cartier rezidențial nu departe de Aeroportul Otopeni, dar și faptul că el are viza de reședință acolo cu pașaportul lui românesc. El a tăinuit acest bun”, a spus Renato Usatîi, care a mai solicitat Procuraturii să verifice cum au ajuns în România banii pentru procurarea apartamentului de lux și care este proveniența banilor. Blocul electoral ”RENATO USATÎI” a depus o sesizare pentru verificarea declarației de avere și interese a lui Cavcaliuc și la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter