Renato Usatîi, la Ialoveni: Vom crea depozite de stat, care să colecteze producția de la oameni și să o exporte pe diferite piețe

 

Ploile abundente din ultima perioadă au compromis o mare parte din roada țăranilor. Necazul oamenilor este dublat însă de comercializarea dificilă a producției rămase. Pentru a soluționa problema, liderul Blocului electoral “RENATO USATÎI” propune crearea unor depozite de stat care să colecteze marfa și să se ocupe de livrarea acesteia pe diferite piețe. El a vorbit despre acest lucru la o întâlnire cu locuitori ai raionului Ialoveni, eveniment la care au venit sute de oameni.

“Trebuie să deschidem trei mari depozite regionale, cum erau cele din perioada sovietică și, în acest fel, nu vor avea de suferit oamenii care au pentru vânzare 50 de kg de miere de albini sau o tonă de nuci și nu sute de hectare, neputând astfel concura cu jucătorii mari. Oamenii din sate îmi spun că în loc de doi porci, ar crește 25, dar numai dacă au garanții că-i pot vinde și cu un preț bun, pentru că altfel se întâmplă să dea marfa aproape gratuit”, a menționat Renato Usatîi.

Totodată, el a declarat că va continua să insiste pe accelerarea aprobării de către partenerii europeni a permisiunii de a exporta produse de origine animală din Moldova în Uniunea Europeană.

Oamenii veniți la întâlnire s-au interesat și de cum poate fi soluționată problema pământurilor nelucrate din cauza lipsei resurselor financiare. Renato Usatîi consideră că ieșirea din situație constă în adoptarea unei legi care ar permite transmiterea terenurilor în proprietatea primăriilor, în cazul în care proprietarul nu are posibilitatea de a investi în acesta timp de cinci ani.

O femeie din raionul Ialoveni a cerut ajutor pentru accesarea subvențiilor, de către agricultorii care au avut de suferit de pe urma ploilor cu grindină. Ea a spus că fostele conduceri au promis ajutor, iar altele au mințit că l-au și aprobat, numai că banii așa nu au venit.

”Eu nu promit soluționarea acestei probleme în 2 luni și nu-i credeți pe cei care spun acest lucru. Pot să vă promit cu siguranță însă că în cel mult 6-7 luni o să fac regulă în banii publici, iar după asta proiectele destinate susținerii cetățenilor nu vor mai fi amânate sau anulate”, a menționat Renato Usatîi și s-a declarat convins că după revizuirea banilor publici se vor găsi resurse pentru reparația drumurilor, majorarea pensiilor, dar și construcția terenurilor sportive și altele.

”O să facem ordine în țară, fiți siguri!”, a declarat liderul formațiunii politice.

or. Ialoveni

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter