Renato Usatîi: „Le vom oferi tinerelor familii locuințe accesibile prin ipotecă cu dobânda de 0%”

 

Liderul blocului electoral ”RENATO USATÎI” afirmă că este nevoie de finanțare serioasă pentru sprijinirea domeniului tineretului și sportului. La o întâlnire cu locuitorii raionului Ștefan Vodă, care a avut loc pe 15 iunie în cadrul campaniei electorale, Renato Usatîi a prezentat mai multe soluții pentru a ține acasă tinerii, care continuă să părăsească Republica Moldova.

„Este nevoie de bani pentru a sprijini tineretul și sportul. Soluția noastră e direcționarea a 5% din veniturile rezultate din vânzarea băuturilor alcoolice și a produselor de tutungerie către acest sector. În prezent, o astfel de defalcare ar putea aduce în vistierie circa 400 de milioane de lei pe an. În plus, avem pregătit un proiect pentru tineri, care prevede oferirea locuințelor prin ipotecă cu dobânda anuală de 0 la sută”, a spus Renato Usatîi.

El a explicat că una dintre sursele de finanțare a programului vor fi banii oferiți de Banca Națională, de pe contul rezervelor obligatorii ale băncilor comerciale în BNM, cu titlu de subvenții pentru dezvoltare.

”Acești bani stau în BNM ca o încărcătură, care poate fi folosită eficient”, a spus Usatîi.

Întrebat de cetățenii veniți la întâlnire cum poate fi oprită creșterea prețurilor pentru produse și medicamente, Renato Usatîi a vorbit despre una dintre inițiativele sale. Este vorba despre instalarea în primăriile din sate a farmaciilor automatizate.
”Pentru ca aceste terminale să funcționeze NU este nevoie de farmacist, achitarea chiriei, scheme offshore pentru importul medicamentelor. În acest fel, prețurile pentru medicamente vor fi mai mici cu 20-30%. Proprietarul acestor farmacii automatizate va fi statul, care va putea controla prețurile în realitate și nu doar pe hârtie. Situația este similară și în cazul carburanților. Angajații benzinăriilor câștigă bănuți. Toată schema de majorare a prețurilor se află în afara țării”, a mai declarat Renato Usatîi.

Un locuitor al raionului Ștefan Vodă a vrut să știe ce conține programul electoral al Blocului pe baza căruia Renato Usatîi și echipa vor să schimbe lucrurile în țară. Renato Usatîi a răspuns că programul său conține măsuri concrete de implementat pentru reformarea fiecărui domeniu, iar cap de listă este elaborarea unui plan de modernizare a Moldovei.

”Fără un astfel de proiect nu putem interveni în niciun sector. Spre exemplu, o echipă de experți străini a elaborat pentru municipiul Bălți un plan de modernizare a infrastructurii de transport. Bălțul va fi primul oraș din țară care va avea un astfel de plan, valabil pentru o perioadă de 20 de ani. Acum știm câte troleibuze trebuie să circule, dacă sunt suficiente stații, unde trebuie să fie stațiile pentru taxi și multe altele. Pentru așa ceva putem angaja specialiști de peste hotare, dar asta nu înseamnă că susțin ideea angajării străinilor la Vamă sau Procuratură, pentru că în acest caz ar mai fi nevoie și de traducători. Putem face ordine cu forțe proprii în organele de drept, numai că în fruntea acestora trebuie să vină persoane cu caracter și care să fie profesioniști desăvârșiți”, a încheiat Renato Usatîi.

La final, el le-a mulțumit oamenilor pentru susținere și pentru că vor să se implice alături de el în reconstruirea țării.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter