Renato Usatîi: Modernizarea Aeroportului Bălți-Leadoveni de pe teritoriul localității Corlăteni, cu includerea acesteia în componența municipiului Bălți, ar fi o soluție pentru două problem

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi consideră că modernizarea sau reconstruirea Aeroportului Bălți-Leadoveni de pe teritoriul localității Corlăteni, cu includerea acesteia în componența municipiului Bălți, ar fi o soluție pentru două probleme. Edilul și-a sonorizat propunerea la întâlnirea membrilor Cabinetului Chicu cu primarii și președinții de raion din țară.

 

În calitate de argument, Usatîi a spus că oamenii din Corlăteni, 80% dintre care muncesc în Bălți, deja de mulți ani cer ca localitatea lor să fie parte a municipiului. Iar reabilitarea Aeroportului existent sau construcția din temelie a unuia nou le-ar aduce acestora numeroase beneficii.

“Dacă azi e să se iasă în întâmpinarea oamenilor și de eliminat politicul, atunci trebuie să se ia în considerare dorința acestor oameni, care de mulți ani vor să devină parte a municipiului Bălți, ceea ce e logic, pentru că 80% din ei lucrează la Bălți și automat, în municipiul Bălți va apărea un Aeroport. Dacă e vorba de Florești sau Corlăteni, decideți dvs, dar ca o dezlegare a situației, consider că Bălțiul, ca primul oraș din țară după mărime și numărul de locuitori, merită un Aeroport”, a subliniat Usatîi.

Primarul Capitalei de Nord a spus zilele trecute într-un live pe Facebook că oamenii doar ar avea de câștigat în urma includerii Corlăteniului în componența municipiului Bălți și construcția acolo a unui Aeroport. Așa cum localitatea se află în coasta Bălțiului, localnicii ar putea beneficia de transportul municipal, iar în zonă ar putea fi trași investitori.

 

Anterior, premierul Ion Chicu a declarat că Republica Moldova va avea în anul 2021 două aeroporturi noi, iar unul dintre ele poate deveni operațional încă din luna septembrie a anului viitor. El a declarat că cele două aeroporturi ar urma să fie construite la Ceadîr-Lunga, în sudul țării, și la Mărculești sau Bălți în zona de nord.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter