Căminele părăsite din Bălți ar putea deveni locuințe sociale pentru profesori, la propunerea primarului, Renato Usatîi

Șeful administrației locale din Bălți vrea să transforme căminele părăsite în locuințe sociale. El consideră că astfel ar putea soluționa parțial problema migrației cadrelor, lucru despre care a vorbit la întâlnirea membrilor Guvernului cu primarii și președinții de raioane.

 

“Avem în oraș foarte multe cămine părăsite. Pe unele nu le mai folosește nimeni de 4 ani, pe altele, de 8 ani. Nu le putem administra nici noi, dar nici nu le folosește nimeni. Este vorba despre 10 clădiri care pot deveni un acoperiș deasupra capului pentru învățătorii care pleacă din Bălți și din întreaga țară din cauza salariilor. Dacă însă vor primi locuințe sociale vom reuși cumva să reținem oamenii”, a punctat edilul.

La aceeași întrevedere, Usatîi a vorbit și despre salariile foarte mici ale funcționarilor.

“Din cauza asta nu putem atrage specialiști, situație care de altfel se atestă în toate raioanele. Atunci când un arhitect, care lucrează în al doilea cel mai important oraș din țară, primește 300 de euro pe lună, nu vom reuși să aducem pe nimeni cu acești bani. La noi cel mai tânăr sudor cu studii în domeniu, pe care l-am găsit, are 68 de ani.”

Premierul a venit imediat cu o reacție.

 

“Toate subiectele le-am notat, inclusiv în ceea ce privește salariile, achizițiile publice și în mod special ședințele Guvernului în teritoriu. O să restabilim această practică, o să începem de acolo unde sunt cele mai mari probleme. Firește, n-o să fie în fiecare lună, dar bine organizate”, a spus Chicu și i-a mulțumit lui Renato Usatîi pentru invitația de a merge la Bălți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter