Problema drumurilor din Bălți, prezentată la Guvern de primarul Renato Usatîi

Distribuirea banilor din Fondul Rutier este calificată de primarul de Bălți ca fiind nedreaptă. Renato Usatîi i-a spus și premierului Ion Chicu despre acest lucru.

 

“Da, într-adevăr avem foarte multe probleme, dar atunci când aud că spre exemplu, alte raioane primesc suplimentar 40 de mil. de lei, 60 de mil. de lei, suplimentar, din Fondul Rutier, iar Bălțiul supraviețuiește cu 18 mil. de lei, nu putem ajunge la o soluție a unei probleme. Mă refer la faptul că unele drumuri din Bălți, care sunt naționale sunt considerate și azi ca fiind locale”, a spus Usatîi.

Totodată, el a cerut implicarea Executivului în soluționarea problemelor privind agentul termic.

 

“Primarii au foarte multe probleme cu CET Nord, unde au fost luate credite foarte mari, se referă la Ministerul Economiei. A fost luat un credit mare și încearcă să mă convingă că căldura vine la punctul de recepționare mult mai ieftin, dar cu toate acestea, consumatorii finali achită un preț cu 20-30% mai mare. Mi se spune că trebuie să se mai acceseze un credit pentru ca țevile să nu stea în poziție verticală, ci orizontală iar căldura se va ieftini și va veni cu 40% mai ieftin până la clădire. Cum vine până la clădire mai ieftin, iar în interior e mai scumpă?”, a întrebat Usatîi, cerând totodată Guvernului, la rugămintea primarilor din nordul țării, să reia ședințele în teritoriu pentru a înțelege mai bine cum stau lucrurile.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter