Usatîi cere conducerii țării să ofere primarilor dreptul de a majora salariile: eu nu vă cer bani, ci dreptul de a le da oamenilor lefuri mai mari

Primarul de Bălți, Renato Usatîi cere autorităților centrale să ofere primarilor dreptul de a majora salariile. Într-un interviu pentru postul de televiziune Bălți TV, Usatîi a spus că măturătorii au între 2100 și 2800 de lei, salariu pe care vrea să-l majoreze până la 4000 de lei, iar cel al funcționarilor publici, până la 7000 de lei, minimum.

 

“Eu identific resurse din contul publicității, a impozitelor, după ce mai fac ordine la întreprinderile municipale. Noi le putem da oamenilor salarii mai mari, dar nu avem dreptul. Așa că cer conducerii țării, dacă avem posibilitate financiară, să ne ofere dreptul de a gestiona achitarea lefurilor funcționarilor. Pentru asta nu cerem bani, ci doar să ne permită să stimulăm cumva acești oameni”, a spus Usatîi.

Primarul municipiului Bălți a făcut declarația într-un interviu pentru postul de televiziune Bălți TV, în care a vorbit despre totalurile anului care se încheie și planurile de viitor. Printre acestea se numără: “Pietonul smart”, menit să prevină accidentele rutiere, implementarea proiectului câștigat împreună cu Primăria municipiului Botoșani. Usatîi mai vrea să construiască complexe de joacă pentru copii, să elibereze clădirile din parcuri în care se organizau nunți și cumetrii pentru a le transforma în sedii în care tinerii se vor putea aduna pentru a participa la jocuri intelectuale. Primarul a mai vorbit despre intenția de a monta la stațiile terminus ale transportului auto camere video, iar astfel microbuzele nu vor mai circula după propriul orar, ci după cel stabilit.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter