Usatîi i-a propus lui Dodon să se întâlnească cu el în prezența jurnaliștilor

Primarul Bălți Renato Usatîi l-a invitat pe președintele Moldovei, Igor Dodon, să se întâlnească cu el în prezența jurnaliștilor. El a explicat pe pagina sa de Facebook că municipalitatea are o serie de probleme, în soluționarea cărora este nevoie de implicarea autorităților centrale

 

Usatîi consideră că șeful statului evită întâlnirea cu el pentru că nu poate răspunde la întrebările pe care vrea să i le pună, transmite infotag.md

Usatîi spune că nu poate transforma căminele părăsite în case sociale pentru că acestea se află la balanța Ministerului Educației; majoritatea drumurilor din Bălți sunt în stare proastă, dar această situație nu poate fi schimbată, deoarece au statutul de drumuri naționale. Usatîi a amintit că oficialii primăriei au salarii mici, însă această problemă nu poate fi rezolvată la nivelul administrației locale.

“Trebuie să găsim o soluție pentru clădirile părăsite, care sunt foarte multe în oraș, dar nu se află la balanța Primăriei. Trebuie să transformăm aceste case în locuințe pentru medici și învățători, convingându-i astfel să rămână în Bălți. Consilierii socialiști oferă în schimb alocații de câte 200 de lei persoanelor care locuiesc în case fără aragaze. Sunt convins că pe Dodon nu-l interesează că 30-40% din terenurile din Bălți nu sunt înregistrate la Cadastru”, a menționat Usatîi.

 

Săptămâna trecută, președintele Dodon a vizitat orașul Bălți. El a mers la o grădiniță și a participat la exerciții militare. Șeful administrației locale și-a exprimat apoi nemulțumirea că șeful statului a vizitat orașul, dar nu a considerat necesar să se întâlnească cu primarul și cu reprezentanții autorităților locale. În răspuns, Igor Dodon a declarat, într-o emisiune tv că „respectă alegerea oamenilor și a aleșilor locali”, dar că rămâne la discreția sa cu ce oameni să se întâlnească în timpul călătoriilor sale în țară.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter