Renato Usatîi: ”Noi nu avem dreptul să lăsăm lucrurile așa cum sunt. O să facem schimbări în toate domeniile din țară”

 

Sărăcia din Moldova a fost principala temă de discuție la întâlnirile lui Renato Usatîi cu locuitorii municipiului și raionului Cahul. Tocmai de aceea, liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” a menționat la fiecare dintre acestea că el și echipa sa nu vor lăsa lucrurile așa cum sunt și că vor face schimbări serioase în toate domeniile. În acest sens, o acțiune prioritară este reducerea la zero a cheltuielilor nejustificate și direcționarea banilor acolo unde de aceștia este nevoie, cum ar fi majorarea pensiilor și salariilor.

”Noi nu avem dreptul să lăsăm totul așa cum este. Datoria externă a Moldovei a crescut cu 4 miliarde de lei în patru ani, timp în care viața oamenilor nu s-a îmbunătățit deloc. Jumătate din această sumă a fost furată, iar cealaltă, cheltuită pentru plata salariilor bugetarilor și majorarea pensiilor, înainte de alegeri. Și asta în timp ce era nevoie de cel puțin un miliard pentru construcția a sute de întreprinderi și crearea a mii de locuri de muncă”, a subliniat Renato Usatîi.

Deosebit de dureroasă este tema pensiilor. Oamenii se plâng că după ani de muncă, alocația lor abia de ajunge la 1.500 de lei, în timp ce judecătorii, pe lângă sumele enorme pe care le încasează, nici măcar nu contribuie la fondul de pensii. În acest sens, Renato Usatîi a dat asigurări că formațiunea sa va insista pe modificări în acest sens.
”Noi o să propunem plafonarea pensiilor mari, ceea ce înseamnă că banii obținuți vor merge la majorarea pensiilor mici. De altfel, pensia minimă trebuie să fie de 2.500 de lei și să conțină toate compensațiile pentru care vârstnicii sunt obligați să adune zeci de acte și să stea cu orele pe la tot felul de uși”, a menționat Renato Usatîi.
Tot la Cahul a fost pus în discuție subiectul businessului mic și mijlociu. Drept exemplu de atitudine față de acest domeniu, Renato Usatîi a dat administrația publică locală din Bălți și felul în care aceasta a procedat în timpul pandemiei.

Pe timp de pandemie, pentru o perioadă de câteva luni, au fost anulate taxele pentru comercianți și arenda pe care o achitau, dar și multe alte lucruri. Am găsit toate pârghiile legale ca să-i pot ajuta”, a afirmat el și a adăugat că echipa sa are pregătite și alte măsuri menite să susțină acest sector.

”Avem câteva soluții pentru susținerea business-ului: crearea centrelor regionale de consultanță, eliminarea presiunilor din partea diferitor instituții de control, lichidarea unor companii dubioase de microcreditare și altele”, a spus el.

Discuții aprinse a stârnit subiectul unor eventuale coaliții în Parlament, moment în care Renato Usatîi a reiterat că NU va face coaliție cu hoții, corupții, cu cei care s-au hrănit din kuliok și cu Partidul lui Șor.
”Ideal ar fi ca în Parlament să funcționeze o coaliție largă, în care fiecare să răspundă de ceea la ce se pricepe”, a subliniat politicianul.
El a adăugat că în Parlament se va ocupa primordial de lucrurile prioritare.

”O să comandăm celor mai buni specialiști din țară și de peste hotare elaborarea unui plan de modernizare a Moldovei, în care să existe acțiuni concrete pe fiecare direcție în parte. Nu mai putem acționa haotic. Trebuie să înțelegem clar unde și ce reforme trebuie făcute, fie că e vorba de medicină sau agricultură. În paralel, o să mă ocup de distrugerea schemelor, din cauza cărora, oamenii au fost furați ani la rând. Aici o să fiu un adevărat chirurg, pentru că altfel nu putem opri batjocora de acest popor”, a încheiat Renato Usatîi.

mun. Cahul

s. Slobozia Mare, raionul Cahul

s. Vadul lui Isac, raionul Cahul

s. Borceag, raionul Cahul

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter