Renato Usatîi, rugat de unii locuitori ai raionului Ocnița să se implice în reanimarea Căii Ferate a Moldovei

 

Renato Usatîi a fost rugat să se implice în reanimarea Căii Ferate a Moldovei. Solicitarea a venit de la angajații nodului feroviar Ocnița, prezenți la întâlnirea electorală a liderului Blocului electoral ”RENATO USATÎI” cu locuitorii din raion. Oamenii s-au plâns că salariile sunt mici și că nu le-au primit nici acum, după o întârziere de câteva luni. Renato Usatîi le-a spus oamenilor că, imediat după alegerile parlamentare, o să se ocupe personal de această problemă, mai ales că are experiență de lucru în domeniul feroviar.

”O să mă implic personal în problema Căii Ferate. Degradarea acesteia trebuie să înceteze, salariile oamenilor să fie majorate și date la timp. Acum, un măturător din Bălți primește lunar, la mână, 4.500 – 5.000 de lei, în timp ce un operator la Calea Ferată – 2.800 de lei. Le-am promis oamenilor că imediat după parlamentare o să mă ocup de Calea Ferată personal. Și cum am făcut regulă la Bălți și am economisit 16 milioane de lei pe an, așa voi face și la această întreprindere a statului. I-am rugat pe oameni să mai rabde o lună, maximum două. Promit că voi fi cel mai dur revizor pe care l-a văzut această țară”, a afirmat Renato Usatîi.
El a mai spus că mulți ani, întreprinderea a fost condusă de ”specialiști” doar în a fura.
”De ce unele țări sărace din Africa pot construi câte 50-70 de km de linie ferată pe an, iar noi nu reușim? De ce nu putem electrifica calea ferată de la Ungheni până la Odesa? De ce nu cumpărăm locomotive noi, dar le reparăm pe cele vechi la întreprinderi din România, specializate în cu totul altceva?”, a întrebat revoltat Renato Usatîi.
”Nu putem aștepta minuni. Trebuie să începem să facem ordine cu mână de fier”, a mai adăugat el.

Potrivit liderului Blocului electoral ”RENATO USATÎI”, aceeași atitudine dură trebuie aplicată și în alte domenii, precum medicina, educația și altele.

”Ce am promis și ce am făcut până acum pot să spună locuitorii municipiului Bălți, care m-au ales de două ori să le fiu primar. Iar acum, politica faptelor concrete o s-o implementez la nivelul întregii țări. O să elaborăm planul de modernizare a Moldovei, o să lichidăm structurile ineficiente și costisitoare de luptă cu corupția. Pentru întreținerea SIS-ul plătim 25 de milioane de euro pe an, iar pentru CNA – 6.5 milioane de lei și asta în timp ce ambele au ”dormit” când se comiteau cele mai mari infracțiuni. Avem proiecte gata să fie implementate și să producă efecte imediat, cum ar fi farmaciile automatizate”, i-a asigurat Renato Usatîi pe oameni.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter