Eduard Pleșca, consilier orășenesc și raional, candidat al Blocului electoral “RENATO USATÎI”, pentru funcția de deputat: “Vom ajuta Biserica să-și îndeplinească adevărata misiune – cea de a le aduce oamenilor adevărul și a promova dreptatea.”

Stimați prieteni, stimați colegi, stimați concetățeni !
Vin astăzi în fața domniilor voastre ca unul dintre voi, care Vă va reprezenta în forul suprem al țării.
Ca jurist, dar și magistru în teologie, știu că un stat democratic funcționează nu doar în bază de legi, dar și de coduri morale și etice. Pentru noi, toate acestea își au originile în creștinism.

La ultimul recensământ, peste 90 % dintre cetățenii Republicii Moldova s-au declarat creștini ortodocși. Însă în țara noastră au existat dintotdeauna și alte culte religioase, pe care le-am respectat și cu reprezentanții cărora am conviețuit armonios.

Nu am uitat niciodată că anume Biserica a pus bazele sistemului de învățământ, de justiție și de sănătate publică. Biserica a fost cea care a unit comunitățile în momentele dificile. Cu atât mai mult ne doare să vedem cum religia este folosită pentru a semăna ură și învrăjbire între oameni.

Specularea valorilor noastre creștine prin fals și minciună este un mare păcat în fața lui Dumnezeu. Chiar de la începutul campaniei electorale, socialiștii au inventat o sperietoare, cu care speră să-i prostească pe oamenii de bună credință. I-am văzut cu toții dându-se drept apărători valorilor creștine, prin inițiative ridicole de modificare a Constituției, pentru a nu permite căsătoriile între persoane de același sex.

Dar legea supremă a țării și așa, la Articolul 48 alin 2 prevede că, citez ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie”. Ce vor să modifice socialiștii? De ce alte prevederi constituționale este nevoie, când definiția de ”familie” este formulată atât de clar? Acesta este doar unul din exemplele de manipulare ticăloasă și de încercare de utilizare a sentimentelor credincioșilor pentru atingerea unor scopuri politice meschine.
Aliatul lui Dodon, Voronin, a lansat în spațiul public declarații xenofobe, rasiste și discriminatorii, care încalcă și normele legale, și pe cele creștine.

Lucrând mulți ani în mediul teologic, am mulți prieteni printre preoți, dar și simpli oameni cu sufletul curat. Astfel de instigări la ură și învrăjbire vin în totală contradicție cu morala creștiină și cu valorile bisericii noastre. Ele aduc deservicii bisericii și credinței, prin falsa asociere cu niște pericole inventate.

Noi, cei din Blocul ”RENATO USATÎI vom face tot ce ne stă în puteri pentru a nu permite ca ortodoxia să fie folosită ca monedă de schimb în niște jocuri politice murdare.

Ne vom preocupa și de soluționarea problemelor sociale ale comunităților religioase.

Noi vom susține biserica să-și îndeplinească adevărata misiune – cea de a le aduce oamenilor adevărul și a promova dreptatea.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter