Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcția de primar de Bălți: ”Niciodată în viață nu m-am ținut de niciun fotoliu”

Renato Usatîi pleacă din funcția de primar de Bălți. El și-a anunțat demisia luni, 12 iulie, într-un briefing de presă. 

Am rămas stupefiat de faptul că fake news-ul și propaganda au fost mai presus decât rațiunea în această campanie electorală. Le mulțumesc celor peste 60 de mii de oameni care ne-au votat. Ceea ce s-a întâmplat ieri la Bălți, al cărui primar sunt, m-a lăsat stupefiat, să vă spun sincer. Am spus mereu că Bălți este un oraș deosebit. Faptul că bălțenii au crezut unor fake-uri despre oraș, că vor veni soldați care vor interzice limba rusă sau cineva cu cineva se va uni este regretabil”, a menționat Usatîi.

Astăzi cred că este una dintre cele mai neplăcute zile din viața mea. Și nu din cauza rezultatelor alegerilor parlamentare. Dar pentru că trebuie să iau o decizie foarte grea. Nu îmi este rușine astăzi în fața bălțenilor și a cetățenilor pentru toate proiectele pe care le-am realizat, pentru că mi-au plăcut toate aceste proiecte, indiferent de ce a fost. Da, au încercat să mă distrugă și am trecut prin multe în acești ani”, a declarat Usatîi.

Primarul de Bălți a mai spus că nu poate rămâne indiferent față de faptul că oamenii au alte preferințe și a subliniat că niciodată nu s-a ținut de nici un fotoliu.

De aceea: decizia numărul 1: de mâine merg în concediu. Voi demisiona la revenirea din concediu pentru a putea fi desfășurate alegeri anticipate. Juriștii deja lucrează pentru a calcula totul corect. Dacă bălțenii vor politicieni, să își aleagă alt primar politician. Eu voi demisiona la revenirea din concediu. Dar sunt sigur că bălțenii nu vor găsi alt fraier, nici acum, nici peste 4 ani, care să-și cheltuie proprii bani”, a spus Usatîi și a precizat că nici el, nici alți membri ai Partidului Nostru nu vor candida pentru funcția de edil.

Pentru mine este important ca toți să înțeleagă că niciodată în viață nu m-am ținut în viață de niciun fotoliu. Întotdeauna, am trecut prin viață cu capul sus și, am privit oameni în ochi și așa voi rămâne mereu. Repet, am muncit pentru ca în Bălți să se producă schimbări și ele s-au produs. Da, astăzi, oamenii au crezut în promisiuni despre salarii și tot ce le-au promis politicienii care nu au făcut nimic. Le ofer politicanilor posibilitatea de a-și arăta potențialul, iar după alegeri, bălțenii vor putea da start altei rubrici ”îninte și după”, numai că ”înainte„ va fi ceea ce eu și echipa mea lăsăm în oraș și veți vedea ce va fi ”după”. Nici eu, nici Grigorișin și nici alți membri ai echipei mele nu-și va înainta candidatura pentru funcția de primar al municipiului Bălți”, a declarat Renato Usatîi și a îndemnat partidele politice să se pregătească de alegeri și să arate ce pot. ”Sunt sigur că acele proiecte care au fost realizate la Bălți vor rămâne în memoria oamenilor și tot oamenii vor decide unde să se afle Renato Usatîi sau oricine altcineva”, a adăugat el și a enumerat proiectele care trebuiau finalizate anul acesta în municipiu. 

Este vorba despre licitația pentru parc, trebuie să finalizăm Parcul ”Victoriei”, licitația pentru iluminatul stradal pe strada Conev, trotuare pe strada Gagarin, Nicolae Iorga, de la intrarea în oraș până la autogară, așternut asfaltic și trotuare pe strada Ștefan cel Mare, de la strada Vlaicu Pârcălab până la strada Cahul. Mai avem de finalizat reparația drumurilor din  interiorul curților, ceea ce nu a făcut nimeni timp de 30 de ani. Reparația străzii Ștefan cel Mare, înlocuirea sistemului de canalizare…. parcarea de pe strada Suceava. Sistemul de scurgere de pe bulevardul Eminescu, sistemul de canalizare de pe strada Soroca, terenuri sportive – 5 la număr, de îngrădit terenul de fotbal (amenajat în mare parte din banii mei) de lângă lacul orășenesc, trebuie organizată licitație pentru echipa de fotbal, pentru că Bălțul trebuie să meargă înainte cu fotbalul, amenajarea canalului de canotaj, amenajarea unei parcări între piscină și casa de cultură”, a declarat Renato Usatîi despre planurile pentru acest an.

Totodată, el a adăugat că sarcina oricărui primar e să cheltuie rezonabil banii din buget și i-a îndemnat pe bălțeni să monitorizeze atent acest proces. 

Înțeleg că încă mai sunt drumuri în stare proastă, dar până acum, am reparat din banii pe care i-am primit în mod onest și pe lângă asta, am reușit să realizăm mai mult decât în ani precedenți”, a punctat el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter