Renato Usatîi vorbește despre greșeala lui Andrei Spînu și explică cum trebuie salvată Calea Ferată a Moldovei

Andrei Spînu greșește când spune că statul nu poate compensa pierderile Întreprinderii Calea Ferată a Moldovei, afirmă președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi. “Este o întreprindere strategică și statul trebuie să egaleze angajații CFM cu cei din sectorul bugetar. Salariile angajaților acestei întreprinderi trebuie plătite la fel ca, de exemplu, în cazul angajaților de la Administrația de Stat a Drumurilor. Așa trebuie salvată Calea Ferată a Moldovei, nu inventând optimizări, care duc la concedierea a mii de angajați”, scrie Renato Usatîi.

Președintele Partidului Nostru explică acumularea datoriilor salariale de patru luni ale angajaților CFM prin “incompetența guvernării și a managementului prost”. De aceasta, este nevoie de o conducere profesionistă, care va moderniza infrastructura de cale ferată și va dezvolta CFM, precizează Renato Usatîi.

“Trebuie dezvoltat potențialul transportului de mărfuri pe calea ferată. Iar pentru a obține acest lucru, căile ferate urmează a fi electrificate în totalitate. Este nevoie de negociat un credit cu instituțiile financiare internaționale, care finanțează proieste asemănătoare în Ucraina, Azerbaidjan, Armenia, dar și în alte state. Asta își propune Partidul Nostru să facă imediat după ce preia guvernarea”, mai scrie Renato Usatîi.

În luna iunie, datoriile salariale la CFM erau de circa 70 de milioane de lei. La întreprindere lucrează aproximativ 6 mii de oameni.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter