Socialiștii au blocat adoptarea a circa 30 de proiecte importante pentru locuitorii din Rîșcani

Toată fracțiunea socialiștilor din Consiliului orășenesc Rîșcani a boicotat ședința de astăzi a consiliului, blocând astfel adoptarea a numeroase proiecte importante pentru locuitorii orașului, transmite Unimedia

Primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, a declarat într-un live pe pagina sa de pe rețele de socializare că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului orășenesc au fost incluse aproximativ 30 de proiecte, dar în lipsa cvorum din cauza neparticipării fracțiunii PSRM acestea așa și nu au fost examinate.

Pe ordinea de zi au fost incluse proiecte de importanță vitală pentru oraș, inclusiv alocarea de ajutoare materiale pentru persoanele defavorizate care au nevoie de asistență medicală.

De asemenea, au existat chestiuni privind atragerea investițiilor – proiecte în valoare de circa 1,5 milioane de lei, din fonduri extrabugetare.

De asemenea, a existat o întrebare privind alocarea soldurilor libere din Fondul Rutier, în valoare de circa 3 milioane de lei, care ar putea fi utilizate pentru reparația drumurilor, inclusiv în satele Ramazan și Balanul Nou.

Au existat întrebări cu privire la alocarea de fonduri pentru Liceul rus, care are nevoie urgentă de reparația unei săli de sport. Primăria a intenționat să aloce circa 162.000 de lei pentru achiziționarea unui aparat de aer condiționat industrial. În această sală urmează să se desfășoare în curând examenele la BAC.

De asemenea, urmau să fie făcute anumite ajustări la numeroase obiecte cadastrale, fără de care nu sunt posibile tranzacții cu case, apartamente și terenuri. 

De asemenea, au rămas fără examinare mai multe de cereri din partea agenților economici care doreau să investească în economia orașului.

„Consilierii socialiști nu s-au prezentat n deplina componență – asta înseamnă că sunt împotriva dezvoltării orașului. Ei nu vor ca orașul să se dezvolte, nu vor să alocăm bani pentru școli și grădinițe. Totul trenează de foarte mult timp. Dar nu vom admite asta! Noi nu ne vom opri. Vrem să lucrăm pentru oraș”, a declarat Victor Bogatico.

El a făcut un apel către consilierii PSRM să vină la ședință și să-și îndeplinească atribuțiile directe, pe care le-a dat poporul. 

„Stimați consilieri socialiști, veniți la ședință! Sunteți obligați să veniți. Oamenii v-au ales. Prin faptul că nu veniți la consiliu, cel puțin ignorați dorința cetățenilor care v-au votat!”, – a conchis Bogatico.

Prin dispoziția primarului, următoarea ședință a Consiliului Local va avea loc pe 12 iunie.

Unimedia.md   

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter