Stela Onuțu spulberă promisiunile electorale deșarte ale contracandidaților și oferă soluții reale pentru buna gestionare a orașului Glodeni

Primarul în exercițiu al orașului Glodeni, Stela Onuțu, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar, spulberă promisiunile electorale deșarte ale contracandidaților săi privind gestionarea localității. Ea a îndemnat oponenții să nu speculeze pe așteptările oamenilor dacă nu le pot oferi și soluții. În schimb, Onuțu a prezentat soluții profesioniste pentru problemele apei, canalizării, câinilor maidanezi, etc.  

Potrivit primarului în exercițiu, orașul Glodeni este dependent totalmente de un agent economic care tratează și livrează apa pentru consumatori. Respectiv, ieftinirea radicală imediată despre care vorbesc oponenții electorali nu este posibilă. Soluția reală pentru asigurarea constantă cu apă și micșorarea tarifului este finalizarea  construcției stației de epurare a apei și implementarea proiectului de aducere a apei de la Prut. În acest sens se propune crearea unui parteneriat public pentru a identifica sursele de finanțare necesare pentru realizarea proiectului.

„Finalizarea construcției va permite gestionarea eficientă a resurselor, micșorarea tarifelor pentru cetățeni și asigurarea lor constantă cu apă potabilă de calitate”, a menționat Stela Onuțu.

Ea a oferit detalii privind stadiul de realizare a celor două proiecte.

Proiectul elaborat de autoritățile locale de nivelul II privind construcția stației de tratare a apei din râul Prut care să asigure câteva localități din raion, inclusiv centrul raional, nu include însă și gospodăriile private. De aceea, primăria orașului Glodeni a înaintat o cerere către un proiectant care să estimeze costul extinderii totale a rețelei de apeduct și canalizare. După care va fi depus setul deplin de documente pentru implementarea proiectului.

Totodată, ea a precizat că problema cu canalizarea deja este parțial rezolvată.

„Proiectul stației de epurare a fost scris de primărie. Sperăm ca stația de epurare să devină funcțională cât mai curând. În momentul când apele reziduale vor fi prelucrate la stația care aparține localității, atunci vom putea înainta cererea pentru recalcularea tarifului la serviciile de canalizare”, a spus primarul în exercițiu.

Stela Onuțu s-a adresat către oponenți săi, cerându-le să nu îi subestimeze pe locuitorii orașului Glodeni și să nu le spună povești.

„Stimați contracandidați, nu spuneți povesti locuitorilor orașului Glodeni. Nu le dați speranțe deșarte. Ei înțeleg foarte bine care este soluția pentru ieftinirea prețului la apă și canalizare. Voi spuneți – micșorarea tarifului. Dar voi nu spuneți și soluția. Noi avem această soluție!”, a conchis Stela Onuțu.

Amintim că primarul în exercițiu al orașului Glodeni, Stela Onuțu, este la cel de-al doilea mandat. Una dintre realizările importante în această perioadă a fost creșterea constantă a veniturilor la bugetul orașului. În 2015, Glodeni avea venituri de puțin peste 13 milioane de lei, în timp ce în 2022 acestea au ajuns la aproape 32 de milioane de lei. Iar pentru anul curent, se planifică un buget de 38 de milioane de lei. Această creștere constantă a resurselor financiare a permis finanțarea unei serii de proiecte vitale pentru comunitate.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter