TV8// /VIDEO/ Usatîi a vota la München alături de diasporă „pentru resetarea statului”

Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același nume, anunță că și-a exercitat dreptul de vot la München. Politicianul a menționat că a ales să voteze alături de sutele de cetățeni din diasporă, care sunt departe de părinți și copii. Alegerea a făcut-o pe Germania pentru că e posibil de călătorit cu un test negativ la Covid-19.

„Am votat pentru resetarea statului. Am votat ca cetățenii care acum nu se află acasă să poată vota alături de copii și de părinți fiind în R. Moldova. Am votat pentru votul electroni, votul prin poștă. Pentru modernizarea țării, resetarea sistemului de școli profesionale, pentru ca ce care au furat țara să răspundă, am votat cu speranța că începând cu ziua de mâine se vor face schimbări radicale pentru cetățeanul simplu”, a declarat Usatîi.

 

Astăzi, 11 iulie 2021, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate. Cetățenii urmează să aleagă cei 101 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Pentru organizarea scrutinului din acest an au fost deschise 2150 secții de votare: 2000 pe teritoriul țării, incluzând 41 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului și 150 în afara Republicii Moldova.

La ora 07:00 și-au început activitatea toate secțiile de votare din țară. Alegătorii sunt așteptați la urne până la ora 21.00.

sursa: TV8

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter