Renato Usatîi, din München, Germania: ”Am votat pentru resetarea totală a statului”

Renato Usatîi, liderul Blocului electoral ”RENATO USATÎI” și-a exercitat dreptul de vot în München, Germania.

El a declarat că a votat pentru ”resetarea statului, pentru ca la următorul scrutin electoral cetățenii care se află în diasporă să poată vota alături de copii și părinți, fiind în RM. Am votat pentru votul electronic, pentru votul prin poștă, pentru planul de modernizare a țării, pentru reanimarea școlilor profesional tehnice, am votat pentru a face regulă în bugetul de stat, pentru readucerea standardelor de calitate (GOST), pentru ca în fiecare sat să existe farmacii automatizate, am votat pentru ca toți cei care au furat țara până acum să răspundă în fața justiției, am votat cu speranța că începând cu ziua de mâine, în RM va începe o schimbare radicală, nu pentru politică și pentru politicieni, ci pentru viața fiecărui cetățean”, a spus Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Totodată, el a explicat de ce a ales să voteze peste hotarele țării și anume în orașul München, Germania.

”Am votat anume în orașul München, Germania pentru că Germania este unul dintre puținele state unde poți veni cu testul PCR. La ora 14:00 zbor în Chișinău, pentru ca la orele 17:00 sau 18:00, când ajung, să fiu deja la sediul partidului. Am încercat să ajung la Frankfurt, dar nu s-a putut pentru că nu era zbor spre casă, în aceeași zi. Era unica soluție pentru mine să ajung în Memmingen, deoarece în Italia poți veni doar dacă ai pașaport românesc, iar în Marea Britanie, dacă vii, trebuie să stai obligatoriu în carantină. Așa că mă aflu în orașul München, Germania. Am votat alături de sute de cetățeni care se află departe de copii, departe de părinți, de familie. Am votat alături de cei care și-au lăsat copiii, nu ca să meargă în excursii, ci de nevoie. La noi, jumătate de milion muncește în Federația Rusă, iar jumătate de milion – în Europa, Statele Unite, Israel și alte țări. Aici, rândurile nu sunt mari, dar ceea ce se întâmplă în mai multe orașe din Germania e o bătaie de joc față de oameni. Totuși, sunt bucuros că cetățenii, atât din diasporă, cât și din țară, ies masiv la vot”, a mai spus el.
În încheiere, Renato Usatîi a vorbit despre anumite nereguli care au loc în timpul procesului de vot.

”Primesc informații că masiv se aduc oameni din Transnistria și nu doar. Ieri, unele partide le-au achitat de la 400 la 1.000 de lei pentru un vot în mai multe state. Urmează să primesc mai multe informații și dacă va fi necesar voi ieși în direct.”

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter