Usatîi a felicitat veteranii din Bălți cu ocazia zilei de 23 februarie

Veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei care locuiesc în Bălți, au primit cadouri din partea fundației de caritate „Renato Usatîi”, oferite cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei – cîte o mie de lei și produse alimentare pe care, din cauza pensiilor mici, aceștia nu și le pot permite. Din păcate, la Bălți au rămas în viață doar 39 de participanți ai celui mai sîngeros război din istoria umanității.

 

Joi, voluntarii au mers pe la casele veteranilor ca să-i felicite. Aceștia au mulțumit pentru faptul că nu sînt dați uitării.

Fiecare dintre veterani are acum probleme de sănătate – ies la iveală cele suferite în timpul războiului. Unii dintre ei nu aveau nici 19 ani atunci cînd au mers pe front. Petru Begun, care acum are deja 91 de ani, spune că a cheltuit ultimii bani pentru medicamente, dar acestea nu-i vor ajunge pînă la sfîrșitul lunii. De aceea, cadoul bănesc din partea lui Renato Usatîi este foarte binevenit.

Cu fiecare an trecut, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei rămîn tot mai puțini. Consilierul municipal Nicolai Grigorișin a comunicat că în decursul unui an, la Bălți, au plecat din viață 15 dintre ei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter