Usatîi a obținut decizia privind tariful la gaz, pe care judecata urmează să o pronunțe: Vor spune „NU” la 740 de mii de cetățeni

Președintele ”Partidului Nostru” (PN) Renato Usatîi susține că instanța de judecată va respinge cererea PN de a aplica tarife mai mici la gazele naturale pentru consumători finali, aprobate în data de 7 iunie 2023, cu efect retroactiv – începând cu 1 februarie 2023.

În cadrul unei intervenții live, Usatîi a declarat că două hotărâri judecătorești au fost scrise la Președinție, ”de către Sirioja”, iar magistratul urmează să decidă pe care o va pronunța.

”Prima variantă pe care Sirioja i-a dat judecătorului este că cererea se respinge ca inadmisibilă, iar a doua variantă – se respinge ca neîntemeiată”, a declarat Usatîi.

Liderul PN a venit cu un apel către judecătorul, care urmează să pronunțe decizia:

”Demonstrați onorată instanță oamenilor, că în Moldova pot decurge lucrurile altfel. Nu deveniți sluga lor. Ei vor pleca”.

Renato Usatîi i-a amintit și premierului Dorin Recean cum acesta certa judecătorii, de fiecare dată, când erau pronunțate decizii, cu care el nu era de acord.

”Spuneți ceva, dle prim-ministru, așa cum ați spus de mai multe ori despre judecată. Iată mâine se va pronunța judecata, cum o să vă pronunțați dvs că un oarecare pareni Sirioja negociază viitoarea carieră a acestui judecător. Cum comentați dvs că ceea ce trebuie mâine judecătorul să pronunțe, se elaborează de Sirioja și el la Președinție doar o coordonează și o aduce la judecată. Dle Recean, aici dvs nu îl bocăniți pe Usatîi sau Partidul Nostru, dar pe cetățeni”, a spus Usatîi. 

În 2023, Partidul politic „Partidul Nostru” a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) și a cerut tarifele noi, mai mici, la gazele naturale pentru consumători finali aprobate pe data de 7 iunie și publicate pe 8 iunie 2023, să fie aplicate cu efectul retroactiv – începând cu 1 februarie 2023. Vineri, pe 19 aprilie, la ora 10:00, judecată urmează să se pronunțe pe marginea acestei cereri. 

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter