Usatîi: Actuala guvernare dă indicații judecătorilor și procurorilor direct de la televizor sau pe Facebook

Actuala guvernare dă indicații judecătorilor și procurorilor direct de la televizor sau prin intermediul rețelelor de socializare, spune președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi. Reacția vine după ce ministrul Andrei Spînu le-a sugerat procurorilor să nu calculeze cât costă reparația drumului Leova-Bumbăta, care este subiect de investigație penală, dar să prindă hoții.

 „Acest lucru s-a făcut tot timpul. Cu ce se deosibesc cei de azi de precedenții, că ei o fac direct de la televizor și prin postări pe Facebook. Înainte Plahotniuc trebuia să facă o combinație, să ducă o mașină operativ, să îl aducă pe vreun procuror la „GBC”, să îi lase telefoanele într-o parte. Acolo Sergiu Iaralov îl pregătea… Da azi nu mai sunt plicuri cu scrisorele secrete, se face deschis, modern, în stil european”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii ”Puterea e în Adevăr”.

Politicianul este de părerea că procurorii trebuie să acționeze independent, fără a cere „aprobare de sus”. Iar judecătorii trebuie să se conducă doar de lege la pronunțarea deciziilor.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter