Usatîi le face lumină “activiștilor fără vină”

După ce a fost acuzat că face reparații costisitoare la Primărie, edilul de Bălți, Renato Usatîi, a decis să facă lumină în această situație. Într-un live pe Facebook el a declarat că, de fapt, banii din bugetul municipal merg la reparațiile în școli, grădinițe și instituții de menire socială.

 

Cu toate acestea, spune el, unii activiști civici au preferat să atragă atenție la lucrările care au loc în closetul din clădirea Primăriei. Usatîi afirmă că ținând cont de starea deplorabilă a grupurilor sanitare de la etajul patru al sediului administrației publice locale, care are mai mult de jumătate de secol, și nu a fost reparat de la construcție, suma de 180 de mii de lei nu este deloc mare.

Comentând videoclipul făcut de activista Diana Grosu în filiala bibliotecii „Eugeniu Coșeriu”, primarul a reiterat anunțul făcut anterior, și anume că bibliotecile, pentru întreținerea cărora, anual se cheltuie aproximativ cinci milioane de lei, vor fi reorganizate.

„Vom avea centre de cultură moderne, în locul unui număr mare de biblioteci, vizitate de oameni puțini”, a spus Usatîi.

În timpul live-ului el a mers în biroul viceprimarului Ghenadie Șmulschi, după ce aceeași activistă a afirmat că acolo au fost făcute reparații de 67 de mii de lei.

 

Usatîi a arătat mobilierul uzat, despre care spunea că e de, cel puțin, aceeași vârstă cu activista. În ceea ce privește acuzațiile Dianei Grosu privind cheltuirea banilor publici pentru petrecerile corporative, edilul a declarat că acestea au fost acoperite din fondurile personale și le-a cerut activiștilor civici să adopte o abordare mai atentă și mai imparțială atunci când vorbesc despre problemele urbei.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter