Usatîi: Au existat două șanse de a-i scăpa, mai înainte, pe moldoveni de Plahotniuc

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi le-a cerut scuze moldovenilor pentru că din cauza unor erori de strategie s-au pierdut două șanse de a-l debarca pe oligarhul Vladimir Plahotniuc de la putere. Dacă nu existau acele scăpări, fostul lider al democraților ar fi fugit în țară cu mult înaintea crizei politice din 2019.

 

 

Declarația a fost făcută de Renato Usatîi la postul de televiziune Jurnal TV.

Usatîi a amintit de protestele din 2016 când oamenii, indiferent de simpatiile politice, au făcut front comun împotriva celui care capturase statul.

„Cineva a ieșit la apelul lui Năstase, cineva, la îndemnul meu. Mai puțin erau cei chemați de Dodon. Tot eu am venit mai apoi cu ideea de consolidare a cetățenilor, astfel încât toată lumea să se opună sistemului”, a declarat Renato Usatîi, subliniind că în cele din urmă a reușit ceea ce și-a propus.

„Recunosc însă că au fost comise niște greșeli strategice. Pentru asta am prezentat deja scuze, dar o fac și acum”, a continuat el.

Usatîi a subliniat că au existat două șanse reale ca Plahotniuc să fie dat jos de la putere, dar presiunea nu a fost făcută până la capăt. Prima oportunitate s-a conturat în 2014, când partidul Patria a fost exclus din cursa electorală: „Toți așteptau să ieșim la protest. Apoi, am fost blocat pe toate rețelele de socializare. Telefoanele liderilor de partid nu mai funcționau. Am fost informat că puteau avea loc vărsări de sânge, așa că am renunțat la proteste.”

„A doua șansă a apărut în 2016, când m-am întors de la Moscova împreună cu Dodon. Năstase retrăgea deja oamenii din Parlament. Dacă veneam cu o oră mai devreme… ”, a adăugat Renato Usatîi.

“Noi nu am știut atunci să utilizăm corect circumstanțele care s-au creat, lucru pe care îl regret”, a spus în încheiere liderul Partidului Nostru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter