Veste bună pe final de an pentru bălțeni: România a acceptat suma de 357 de mii de euro pentru proiectul de infrastructură încheiat între Bălți și Botoșani

După vizita la București a primarului municipiului Bălți, Alexandr Petkov și a echipei din Consiliul municipal, bălțenii au primit o veste bună pe final de an. Guvernul României a acceptat alocarea sumei de 356 917 de euro pentru finalizarea proiectului de infrastructură încheiat între municipiile Bălți și Botoșani. Proiectul este realizat în contextul Acordului de cooperare între cele două orașe, semnat în 2017 de către primarul de atunci, Renato Usatîi, şi omologul său din Botoşani, Cătălin-Mugurel Flutur.

Elena Grițco, președintele fracțiunii Partidului Nostru în Consiliul Municipal Bălți, a menționat la ședința de astăzi că banii sunt destinați municipiului Bălți. O parte din resurse vor fi utilizate pentru modernizarea Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, iar restul sumei va rămâne pe conturile primăriei pentru a finaliza întreg proiectul de infrastructură.

Pentru a accelera implementarea proiectului, consilierii au votat astăzi în unanimitate modificări în bugetul municipiului Bălți pentru anul curent, mijloacele vor fi restituite bugetului imediat după transferul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România.  

„Pe această cale vreau să mulțumesc domnului primar și echipei care a negociat și a insistat ca acest lucru să fie realizat, iar colegilor din consiliu pentru susținerea acestui proiect. Intrăm în anul 2024 cu noi idei și noi proiecte, încât municipiul Bălți să se dezvolte”, a spus Grițco. 

Amintim că scopul principal al proiectului între municipiile Bălți și Botoșani constă în creșterea atractivității turistice a celor două localități din zona transfrontalieră prin crearea unui nou traseu cultural comun.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter