Ziua Națională a Vinului – o sărbătoare absolut specială pentru noi, moldovenii, și atât de aproape sufletelor noastre!

Suntem mândri să fim țară vinicolă, și acestea nu sunt doar cuvinte. Fiecare locuitor al Republicii Moldova este într-o măsură oarecare vinificator.

Vinul se naște printre vii frumoase și dealuri pitorești. Îi poți savura gustul în orice gospodărie din fiecare sat.

Vinificația nu este doar o industrie, ci o tradiție frumoasă care ne definește și care se transmite din generație în generație.

Întreaga lume trebuie să cunoască despre vinul moldovenesc. Iar Ziua Națională a Vinului este o oportunitate minunată  pentru vinificatorii noștri de a-și prezenta rodul muncii. Sărbătoarea adună mii de vizitatori din țară și numeroși turiști de peste hotare.

Vinul nostru a câștigat 6.000 de medalii la diferite concursuri internaționale, inclusiv la cel mai prestigios concurs – MUNDUS VINI. Cu toate acestea, vinurile moldovenești pot fi găsite rar în listele de vin din restaurantelor din afara Chișinăului.

Avem nevoie de un program național serios și de un minister de resort.

Statul trebuie să promoveze consecvent industria și să investească în ea, așa cum au făcut georgienii, valorificând pe deplin această virtute deosebită a țării sale.

Sper că în viitorul apropiat vom putea să  realizăm visul pe care îl am demult – de a crea un „Oraș al Vinului”.

Acesta va fi un complex turistic multifuncțional cu străzi adevărate. O suprafață de câteva zeci de hectare, în care vor fi reprezentați toți producătorii de vin din Moldova.

Aici vor fi construite hoteluri, centre spa, centre comerciale și alte obiective pentru vizitatori. Orașul Vinului va deveni primul centru turistic care va atrage turiști în Republica Moldova nu numai din țările vecine, ci și din întreaga lume.

Dar acest lucru se va întâmpla mâine, iar astăzi le doresc tuturor sărbătoare frumoasă și multă voie bună!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter