A fost amânată ședința în care urma să fie pronunțată decizia privind micșorarea  retroactivă a tarifelor la gaz

Vineri, 29 martie, Judecătoria sectorului Centru urma să se pronunțe în privința reducerii tarifelor la gazele naturale cu dată din urmă. Însă ședința instanței a fost amânată pentru o altă dată pe motiv că judecătorul este în concediul medical.

„Am fost informați că ședința programată pentru 29 martie la care urma să fie adoptată hotărârea privind reducerea retroactivă a tarifelor la gaze, nu va avea loc. Motivul amânării – judecătorul este în concediu medical până pe 2 aprilie. Îi dorim că se însănătoșească cât mai repede și așteptăm cât mai curând să fie numită o nouă dată a ședinței în care să fie pronunțată decizia. Cele 3 miliarde de lei, pe care statul le datorează oamenilor pentru tarifele exagerate din anii trecuți, trebuie să fie întorși sub formă de recalculare în viitoarele facturi!”, a comentat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.   

Prima ședință de judecată în acțiunea Partidului Nostru împotriva Guvernului privind reducerea retroactivă a prețului la gazele naturale pentru consumatori a avut loc pe 13 martie. Cu acest prilej, a avut loc un protest al cetățenilor, care au cerut reducerea tarifelor la gazele naturale cu data din urmă – așa cum au fost majorate.

Amintim că pe 9 august 2023, Partidul Nostru a acționat în judecată Comisia pentru Situații Excepționale pentru a o obliga să dispună Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică aplicarea tarifelor micșorate pe 7 iunie 2023 cu efectul retroactiv – începând cu 1 februarie 2023. Formațiunea politică invocă aceleași argumente juridice pe care le-au invocat și autoritățile atunci când au majorat tariful cu efect retroactiv: evoluția prețurilor de achiziționare a gazelor.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter