Acum 80 de ani, orașul Bălți a fost eliberat de fascism

Orașul Bălți marchează marți, 26 martie, aniversarea a 80-a a eliberării de fascism. La fel ca și în alte orașe din nordul țării, unde recent a fost sărbătorită aniversarea eliberării, Partidul Nostru a onorat la Bălți memoria eroilor-eliberatori.

Primăria municipiului Bălți a organizat un marș și o depunere de flori la Memorialul Gloriei Militare și la monumentul „Tanc”. La eveniment au participat conducerea primăriei, consilieri municipali, funcționari publici, angajați ai instituțiilor de învățământ și cultură, elevi, studenți și sute de locuitori ai municipiului Bălți, care au venit să cinstească memoria celor căzuți pe câmpul de luptă în timpul eliberării orașului. A fost o mare onoare pentru organizatori și pentru întregul oraș să se bucure de participarea veteranilor, care sunt un exemplu viu de curaj și demnitate umană.

Înainte de a fi anunțat minutul de reculegere, primarul Alexandr Petkov a ținut un discurs în care a menționat că 26 martie 1944 a fost un eveniment de cotitură care a marcat destinul orașului Bălți:

„Vreau să felicit pe toți cu ocazia acestei date semnificative și să le urez veteranilor noștri sănătate și viață lungă! Noi prețuim pacea și trebuie să știm că fascismul nu are și nu va avea niciodată loc pe pământul nostru!”.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a apreciat că ziua de 26 martie face parte din istoria și destinul nostru, fiind un simbol al rezistenței și victoriei care a deschis calea spre libertate.

„Este o zi cu semnificație deosebită pentru mine, pentru noi toți. Ea ne amintește de curajul și sacrificiul celor care au luptat pentru libertate. Să păstrăm în inimile noastre amintirea eroilor și să ocrotim pacea, liniștea și libertatea pentru a putea construi și dezvolta orașele și satele Moldovei”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de pe rețelele de socializare.    

Anterior, evenimente dedicate eliberării de sub ocupația fascistă au avut loc la Rîșcani, Drochia și în alte localități din nordul Moldovei. 

Cu prilejul aniversării eliberării orașului Bălți de fascism, primarul municipiului Alexandr Petkov a înaintat Consiliului Municipal inițiativa de a oferi câte 20.000 de lei veteranilor din Bălți.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter