Alexandr Petkov: o biografie a integrității

Candidatul la funcția de Primar al mun.Bălți, Alexandr Petkov, a fost selectat de echipa Partidului Nostru pentru că bălțenii vor un om cinstit la conducerea orașului.

Anume el a fost cel care a deconspirat schemele criminale ascunse cu grijă de autorități în activitatea monopolistului gazelor SA Moldovagaz. Datorită acestor investigații, au devenit cunoscute fapte despre furturi de mai multe miliarde de dolari din banii consumatorilor de gaze.

Prin urmare, în calitate de primar, Alexandr Petkov dorește cât mai curând să obțină compensații pentru bălțeni pentru tarifele la gaze mărite ilegal.

Petkov este un om cu convingeri și principii sincere. De-a lungul vieții și carierei, a dovedit în repetate rânduri că este un integru și principial cetățean al Republicii Moldova. Și doar al Republicii Moldova.

Petkov nu deține alte cetățenii.

S-a născut la 27 noiembrie 1972 întru-n sat din sudul Moldovei, a absolvit Școala medie Nr.2 din Cimișlia. În 1994, a absolvit Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova, apoi Facultatea Științe Politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

Alexandr Petkov a fost Consilierul Președintelui Vladimir Voronin, apoi deputat din partea Partidului Comuniștilor, aflat atunci în opoziție.

În perioada activității sale în Parlament, Alexandr Petkov și-a câștigat reputația de legiuitor onest și decent, nu a fost niciodată implicat în acțiuni de corupție. Pe parcursul întregului său mandat, și-a păstrat reputația neschimbată. Mereu și-a declarat cinstit veniturile și proprietățile.

În perioada când Plahotniuc distrugea și mituia singura forță de opoziție din țară – Partidul Comuniștilor, Petkov a fost unul dintre puținii deputați care a respins toate încercările de a-l corupe și cumpăra, fiind ulterior exclus din PCRM, care a trecut sub controlul oligarhului.

În mod activ s-a opus deciziilor inadecvate de închidere a școlilor și de concediere a pedagogilor. Alături de locuitorii mai multor sate a ieșit la proteste în apărarea școlilor, elevilor și a pedagogilor.

Un loc aparte în biografia lui Alexandr Petkov î-l ocupă ura față de corupție.

A fost membru al mai multor comisii parlamentare de anchetă:

– în dosarul omorului lui Sorin Paciu în Rezervația naturală Pădurea Domnească, din 2013,  când a insistat și a obținut ca să fie făcute publice toate detaliile pe care funcționarii, judecătorii și procurorii lui Plahotniuc au încercat să le mușamalizeze;

– în cazul vânzării ilegale de arme de rachete către țări africane din 2012 de către Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Pe parcursul muncii sale în structurile de stat, Petkov s-a străduit să contribuie la crearea unui sistem de guvernare transparent și onest.

Până a fi înaintat în calitate de candidat la funcția de Primar al mun.Bălți, a condus Agenția informațională Omega, care este în opoziție față de autorități.

Alexandr Petkov este căsătorit. Împreună cu soția Marina, crește o fiică și un fiu.

Citește și

Cmentariile sunt închise

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter