„Formula primarului” Nina Cereteu: Echipă – Cetățeni – Parteneri

Nina Cereteu candidează pentru un nou mandat de primar al orașului Drochia din partea Partidului Nostru.

În prezent, ea deține al doilea mandat de primar.  În această perioadă, în oraș s-a reușit realizarea unui număr mare de proiecte de infrastructură. Potrivit primarului, meritele pentru toate realizările obținute aparțin întregii echipe de angajați ai primăriei, de consilieri, parteneri și, cel mai important, locuitori ai orașului.

„Când am venit în primărie nu am făcut promisiuni foarte mari știind care este situația cu bugetul local, dar evident mi-am stabilit anumite obiective asupra cărora ne-am concentrat împreună cu echipa. Problemele sunt peste tot identice – apeduct, canalizare,  drumuri, iluminat stradal, câini vagabonzi, gestionarea deșeurilor. Am reușit în mare parte să mișcăm lucrurile din loc în toarte aceste domenii de infrastructură, iar în acest scop au fost atrase peste 100 de milioane de lei resurse extrabugetare”, a relatat Nina Cereteu.

În ultimii ani, s-a reușit reparația prin asfaltare a 12 străzi și 30 în variantă albă, construcția și reabilitarea a cca 10 km de trotuare, amenajarea prin pavare a 80% din curțile blocurilor multietajate, iluminarea orașului la nivel de 90%. Grădinițele au beneficiat de cele mai mari investiții. Au fost implementate numeroase proiecte pentru tineri, obiective sportive și de agrement.

Instituțiile educaționale și obiectivele destinate tinerilor au beneficiat de cele mai mari investiții. Astfel, toate grădinițele din oraș sunt reparate și dotate conform cerințelor,  întru asigurarea confortului activității zilnice a copiilor. Parcul central a fost amenajat cu havuz funcțional, teatru de vară, 2 terenuri de joacă pentru copii, un teren de sport în aer liber și un teren sportiv multifuncțional – baschet, tenis, volei și skatepark. A fost implementată bursa orășenească – 3 categorii de burse în 4 domenii: învățământ general, sport, muzică și pictură.

„Este o muncă mare din partea echipei Primăriei și a Consiliului ca să arătăm oamenilor că am fost învestiți în aceste funcții anume pentru a satisface interesul lor și a rezolva problemele localității pe care o gestionăm și o reprezentăm”, a spus Nina Cereteu.

Primăria Drochia a reușit să stabilească un parteneriat eficient cu mediul de afaceri, fiind creat un climat investițional favorabil. Acest lucru ce a contribuit la atragerea și deschiderea de noi unități comerciale și, respectiv, locuri de muncă.

Eforturi mari au fost depuse pentru realizarea proiectelor de modernizare a infrastructurii și a serviciilor prestate populației din oraș. Este vorba, în special, de îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă, cu o valoare totală de 92,24 mln. de lei. Peste 26 de km de rețele au fost reabilitate ori construite, precum și stație de tratare a apei potabile, 2 stații de pompare, 7 castele de apă, 6 rezervoare de apă potabilă reabilitate; 7 stații hidrofor în blocurile locative multietajate instalate și calitatea apei îmbunătățită;

În parteneriat cu cetățenii, au fost implementate proiecte importante cum ar fi reparația ascensoarelor, amenajarea accesurilor în scările blocurilor etc.

Oamenii din localitate apreciază că este o echipă puternică care a reușit să creeze lucruri frumoase. Cu viziune clară pentru viitor, aceasta continuă să depună efort pentru a face ca orașul Drochia să devină un loc mai bun pentru toți oamenii de aici, pentru a promova dezvoltarea și prosperitatea comunității.

„Printre prioritățile noastre pentru perioada imediat următoare sunt extinderea sistemului de canalizare în sectorul Policlinicii, construcția unui hub creativ/sportiv pentru copii în sediul fostei grădinițe Nr6, amenajarea gunoiștii orășenești, canalizarea pluvială în sectorul Fabricii de Zahăr (Doina 21), amenajarea zonei de odihnă în jurul lacului orășenesc. Totodată, ne dorim să găsim neapărat o soluție pentru problema câinilor vagabonzi. Vom continua cu reparația drumurilor –  obiectiv și angajament important față de cetățeni”, a relatat Nina Cereteu.

Din data de 6 octombrie, în conformitate cu cerințele legale, Nina Cereteu  și-a  suspendat calitatea de primar pe perioada campaniei electorale. Și în actuala cursă, pentru cel de-al treilea mandat, Nina Cereteu se lansează împreună cu o echipă puternică de profesioniști din diferite domenii. Din ea fac parte profesori, juriști, economiști, antreprenori,  ingineri, muncitori, etc. Formula de cooperare „Echipă – Cetățeni – Parteneri” rămâne principala miză a Ninei Cereteu, pentru că a fost testată și și-a demonstrat eficiența.

Nina Cereteu are 36 de ani, a absolvit Universitatea de Studii Europene din Republica Moldova, a obținut titlul de Master în Științe Politice la Academia de Administrare Publică,  este jurist de profesie, iar din 2015 este primar al orașului Drochia.

ECHIPA NINEI CERETEU LA DROCHIA

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter