Alexandr Petkov referitor la dezbateri cu Maxim Moroșan

Mă adresez către domnii socialiști. Fiți puțin mai modești în declarațiile voastre. Vă reamintim că guvernarea a scos-o din alegeri pe candidata lui Șor, care a ocupat locul doi. Anume ea era cea care trebuia să participe cu mine în cel de-al doilea tur al scrutinului. Ați ajuns aici doar datorită guvernării.

Joia trecută, l-am invitat personal pe Maxim Moroșan la dezbateri. A tăcut 4 zile, iar ieri la o conferință de presă a citit textul de pe o foaie – că vrea dezbateri doar între echipe. Unu la unu nu vine.

I-am sugerat lui Maxim să discutăm în prealabil locul și ora dezbaterii. În schimb, socialiștii și-au ales singuri locul și ora – un restaurant pentru miercuri și teatrul – pentru vineri.

Am propus o întâlnire pentru a discuta ideile candidaților la funcția de primar pe care bălțenii trebuie să le audă. Maxim însă numește întâlnire cu bălțenii o „tusovkă” cu activul de partid. După cum s-a dovedit, socialiștii încă săptămâna trecută au rezervat teatrul pentru un eveniment cu activiștii lor de partid. Iar nouă ne spun că aceasta este o întâlnire cu bălțenii. Minciuni!

Aș dori mult să-i rog pe stimații noștri oponenți să nu mai mintă și să se eschiveze, dar știu că este inutil. Prin urmare, eu voi veni la întâlnirea de miercuri. Voi veni singur, așa cum am și plănuit. Dumneavoastră, Maxim, puteți veni la VISPAS cu orice grup de asistenți, dacă nu puteți vorbi singur, fără ei. Eu pot.

Există însă două probleme. Ați stabilit unilateral ora întâlnirii fără să mă apelați. Dar eu am alte planuri pentru ora 12.00 miercuri – am o întâlnire cu locuitorii orașului. Nu voi dezamăgi oamenii de dragul Dumneavoastră. Prin urmare, propun să mutăm ora la 14.00. Nu trebuie să veniți acolo la 12 și să spuneți că nu sunt acolo. Oricum, miercuri la 14.00 voi fi acolo.

În al doilea rând: ați rezervat deja sala, dar taxa de închiriere va trebui împărțită în două părți egale. Nici eu, nici Partidul Nostru nu avem nevoie de pomenile voastre.

Și încă ceva. Maxim, într-una din apariții publice m-ați numit marioneta lui Usatîi. Doar că eu vin la dezbateri, iar dumneavoastră vă ascundeți în spatele unor tovarăși mai mari de la Chișinău, cum ar fi Pavel Voicu. Deci cine este marionetă?

Ne vedem miercuri la 14.00. La această întâlnire voi vorbi doar cu contracandidatul meu. Și încercați să dați dovadă de cei șapte ani de acasă. În primul rând, nu mai tutuiți toată lumea. Mai ales pe cei mai în vârstă.

Apropo, nu mai manipulați prin solicitarea unor dezbateri cu Usatîi. Eu sunt cela care v-a invitat. Și tot eu sunt contracandidatul dumneavoastră. Păstrați subordonarea. Nu ați devenit încă președintele Partidului Socialiștilor în locul lui Dodon, dar deja doriți să veniți la dezbateți cu Renato Usatîi în locul lui. Trebuie să fiți mai modest, domnule Moroșan.

Ne vedem miercuri!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter