Petkov: Primarul poate și trebuie să ceară guvernului și să obțină tarife echitabile pentru locuitorii orașului

Primarul poate și trebuie să ceară guvernului și să obțină tarife echitabile pentru locuitorii orașului, spune Alexandr Petkov, candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al municipiului Bălți. „Putem și trebuie să influențăm stabilirea tarifelor”, a declarat Petkov, în cadrul unei întâlniri cu angajații Direcției de Troleibuze.

Petkov a menționat că instituția responsabilă de stabilirea tarifelor, și anume Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (NARE), este obligată să le stabilească în favoarea consumatorilor. Dar acum acest lucru nu se întâmplă din cauza că există un conflict de interese vădit în conducerea ANRE.

„Puțini o să vă spună, dar eu sunt gata să vă spun asta de la tribuna Primăriei municipiului Bălți. Cei care stabilesc tarife – și mă refer la ANRE – sunt obligați prin lege să le stabilească, inclusiv în beneficiul consumatorilor.

Avem această situație de cel puțin zece ani, când salariile în ANRE, din care și acum fac parte aproape toți protejații lui Plahotniuc, se formează din cifra de afaceri a întreprinderilor, ale căror tarife le stabilește tot ANRE. Spuneți-mi, există vreun interes aici? Acesta este un conflict de interese direct!”, a spus Alexandr Petkov.

El a asigurat că, atunci când se vor uni, bălțenii vor putea obține de la guvern tarife echitabile la resursele energetice:

„Când o sută de oameni merg la guvern și caută dreptate, știți prea bine ce se va întâmpla. Însă când va merge întreg orașul condus de primar urmat de o sută de mii de oameni în spate, va fi o cu totul altă discuție.

Și aceasta nu este o chestiune de confruntare, este o chestiune de concurență firească, inclusiv de idei. Noi avem ce arăta și putem prezenta argumentele în susținerea cerințelor noastre.”

Alexandr Petkov a remarcat faptul că în orașul Bălți sunt profesioniști care știu să discute cu autoritățile argumentat  din punct de vedere tehnic și economic.

„Fiecare dintre ei acționează astăzi de sine stătător și, în consecință, avem ceea ce avem. Atunci când ne vom uni eforturile, fiți siguri, vom câștiga”, a conchis candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al municipiului Bălți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Abonați-vă la
PENTRU A FI MEREU LA CURENT CU ULTIMELE NOUTĂȚI
Newsletter
Subscribe to
TO BE ALWAYS UP TO DATE WITH THE LATEST NEWS
Newsletter
Подписаться на
БУДЬТЕ ВСЕГДА С ПОСЛЕДНИМИ НОВОСТЯМИ
Newsletter